Het wordt druk in Wormerveer, erg druk. Vanaf zaterdag 5 maart tot en met begin april 2016 wordt verkeer uit de richting Krommenie omgeleid via de Kerkstraat, Noordeinde, Zaanweg en Stationsstraat.

Het doorgaand verkeer moet via de N246 langs de Nauernasche Vaart rijden.

De aansluitingen van de N203 vanuit de richting Zaandam naar de Lindenlaan en Paul Krugerstraat zijn wel open.

Vanaf begin april zijn beide weghelften van de N203 weer open. Maar tot half mei moet het verkeer wel rekening houden met rijbaanwisselingen omdat er aan de fietstunnel wordt gewerkt.

N203_Groot-Onderhoud_Wormerveer_kaart3_2016

Totdat de fietstunnel gereed is, kunnen fietsers oversteken bij station Wormerveer of bij de Industrieweg-Vaartdijk.

Noordweg Wormer
Daar komt nog eens bij dat er ook in Wormer een afsluiting is, omrijden via de Prins Clausbrug is geen optie omdat de Noordweg is afgesloten tussen 7 maart en 15 april. Verkeer wordt omgeleid over de Veerdijk, Bruijnvisweg en Mercuriusweg.

Leon Hamming voorzitter van de Ondernemerrs Vereniging Wormerveer, verwacht doordat de beide afsluitingen tegelijkertijd plaatsvinden mogelijk hinder in Wormerveer, ook bijvoorbeeld aan het Zuideinde.

Er moet natuurlijk wat gebeuren, en het moet eerst slechter worden voordat het beter wordt. Maar het is natuurlijk niet een weekje, het duurt tot in april. Ik verwacht wel dat er aandacht is voor de economische belangen in Zaanstreek-Noord.

De gemeente verwacht dat het mee zal vallen met de overlast. Maar het moet gemonitord worden. De vorige keer ging het goed omdat er meteen verkeersregelaars kwamen, maar de keren daarvoor duurde dat ruim twee weken.

Velsertunnel
Van maandag 14 tot en met donderdag 17 maart zijn er ook werkzaamheden aan de N203 tussen Castricum en Uitgeest. De N203 is vier nachten van 20.00 uur tot 5.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

De Velsertunnel gaat vanaf vrijdagavond 15 april 2016 in beide richtingen 9 maanden dicht.

(foto Provincie Noord-Holland, werk aan de N203 bij Wormerveer)