Dinsdagmiddag – 5 december – rond 16.10 uur is een bestelbus bovenop een auto geknald op de Provincialeweg N246 bij Markenbinnen. Door dit ongeluk is één rijbaan afgesloten en loopt het verkeer van en naar West-Knollendam en Wormerveer flinke vertraging op.

Een auto stopte op de N246 om af te slaan en het erf op te rijden. De bestuurder van de Citroën zag dat en stopte daarom ook. De bestuurder van de Volkswagen Transporter die daar weer achter reed zag het niet en is met volle snelheid bovenop de Citroën geknald. Volgens getuigen zou de bestuurder van de Volkswagen met zijn telefoon zijn bezig geweest tijdens het autorijden.

Eén inzittende van de Citroën is in de ambulance nagekeken, maar mocht even later weer uitstappen. Door de botsing heeft de Citroën schade aan de achterzijde en staat de trekhaak krom. De Volkswagen heeft aan de rechter voorzijde schade.

Bergingsbedrijf Van der Eng is op dit moment bezig om de bestelbus en aanhanger van de Citroën op te halen. De Citroën mocht met de schade naar huis rijden. Naar verwachting wordt even na 18.00 uur de weg weer vrijgegeven. Daarna zal de drukte weer afnemen. Hopelijk is iedereen op tijd weer thuis voor pakjesavond!

Bijdrage door Michel Schermer