De Poelboerderij in Wormer, Muziekvereniging Crescendo Assendelft en OBS De Kroosduiker in Westzaan zijn in de prijzen gevallen dankzij het Betrekken bij Groen Fonds. De groene projecten krijgen een financiële ondersteuning om te vergroenen.

De Poelboerderij heeft een financiële ondersteuning aangevraagd voor de onderhoudsklussen die zij verrichten. Het geld gaat gebruikt worden voor de aanschaf van een kantenknipper. Muziekvereniging Crescendo Assendelft gaat het geld gebruiken voor het project ‘Van ‘luchtplaats’ naar microklimaat met muzikale klanken’. OBS De Kroosduiker in Westzaan gaat het speelplein vergroenen.

Mensen betrekken bij de natuur is het belangrijkste doel van het Betrekken bij Groen Fonds. Het fonds stelt in 2024 € 45.000 beschikbaar. In totaal dienden 54 vrijwilligersorganisatie een projectidee in. Er zijn door een jury 30 projecten geselecteerd die deels of volledig het aangevraagde bedrag toegekend hebben gekregen.

Programmamanager Nienke Kwikkel: “Wat opvalt zijn de vele aanvragen om plekken dichtbij te ‘vergroenen’, zoals het opknappen van bijzondere stadstuinen of het maken van voedselbosjes. Noord-Hollanders waarderen een natuurlijke leefomgeving enorm en willen daar echt actief aan bijdragen.”

Tekst: Redactie De Orkaan, Bron: Landschap Noord-Holland, Foto: Poelboerderij Wormer (Jos Lap)