Foodfestival Zaanbocht sneuvelt voorgoed na ‘negatieve berichten’

Het Foodfestival aan de Zaan dat op vrijdag 2 juli in de Zaanbocht zou plaatsvinden gaat niet door. De organisatie zegt dat door “negatieve berichten over toegangskaartjes en tests” de zaak is afgeblazen. Iedereen die een kaartje heeft gekocht krijgt z’n geld terug.

Volgens Marjan Hoffman die het festival samen met Peter Sikkes organiseerde, zit het er niet in dat zij in 2022 het evenement voortzetten, “dat geldt zeker voor Peter en voor mij is de lol er ook wel af.”

Het festival zou deze keer ‘corona-proof’ georganiseerd worden, de 2.500 bezoekers moesten dit jaar voor het eerst een kaartje kopen en ook een negatieve PCR testuitslag overleggen. Dat leidde tot boze reacties, en dat leidde weer tot het afblazen van het plan. De organisatie laat op FaceBook weten:

“Samen met enthousiaste foodtrucks en lokale bartappers was het onze grote wens om er – ondanks de beperkende maatregelen – opnieuw een oergezellig festival van te maken! wat tevens de voorzichtige start van het Zaanse zomerseizoen zou zijn. Gezien de hoeveelheid positieve reacties op de eerste bekendmaking waren wij ervan overtuigd dat iedereen na 1,5 jaar wel weer zin had in een feestje.

Maar negatieve berichten over toegangskaartjes, tests, het noodgedwongen snelle schakelen met een paar ondernemers in de Zaanbocht en het ontbreken van begrip voor al deze zaken heeft ons doen besluiten definitief te stoppen met de organisatie van Foodfestival aan de Zaan.”

Corona

Hoffman zegt tegen De Orkaan dat dit jaar de organisatie gedwongen was wegens de coronamaatregelen met toegangskaartjes te werken en ook met een testbeleid. Een groot evenement zonder maatregelen was geen optie. Niet alleen de negatieve reacties hebben een rol gespeeld bij de beslissing om het dit jaar niet door te laten gaan. Omdat enkele ondernemers niet mee wilden doen, zorgde ook dat voor problemen.

Niet alleen de mensen die al een kaartje hebben gekocht krijgen hun geld terug, ook de gemeente Zaanstad die het evenement jaarlijks met € 16.000 subsidieert, krijgt de subsidie (minus de al gemaakte kosten) terug.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Rik Romijn

  Bedankt zuur volk! Weer een evenement weg.

  • Jaap Meeuwsen

   Zuur volk Rik ?
   Zou zeggen zure overheid, daar moet je zijn hoor.
   Die hebben die onzin bedacht, niet Marjan en Peter, die hebben meer dan hun best gedaan.
   Niet zo vreemd dat de mensen daar niet voor willen testen en betalen, dan gaat de lol er natuurlijk af.
   Maar het komt echt weer “normaal” terug en eerder dan je denkt als iedereen daar tenminste niet meer intrapt.

  • M. vd Poel

   Dat het volk zuur is, ok. Maar van het maagzuur zullen ze dit keer geen last hebben na het sneuvellen van de eetkarren.

 • Wendy Kind

  Wat jammer dat mensen hun algehele onvrede over van alles en nog wat richten op een festival dat zich nu eenmaal voor ieders veiligheid aan de regels wil/moet houden. Sterkte, organisatoren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *