Het lijkt niet meer lang te duren tot er hoofdklasse voetbal te bewonderen zal zijn in Wormerveer.

Zondagmiddag versloeg Fortuna Wormerveer in Amsterdam concurrent JOS Watergraafsmeer met 0-2.

Het van oorsprong winterduel werd ingehaald in bijna tropische omstandigheden. Dit zorgde niet voor een heel aantrekkelijke wedstrijd maar toch was de selectie van coach Martin de Groot net iets scherper dan de Amsterdamse thuisploeg. Dat resulteerde vooral in het eerste half uur in enige kansen. Het was echter een penalty van de voet van Nick Snelders die in minuut 34 de voorsprong bracht voor Fortuna.

Pas in minuut 83 konden de meegereisde fans definitief opgelucht ademhalen. Een snelle aanval vanaf rechts werd mooi afgemaakt door invaller Danyl Plasmeijer.

Door de overwinning veroverde Fortuna de 2e periodetitel in de 1e klasse A en staan de Zaankanters bovenaan de ranglijst zes punten los van achtervolger DEM. Jos Watergraafsmeer haakt af met negen punten achterstand.

Met nog drie duels te gaan is een flinke stap gezet richting de titel. Deze zou een ongekend succes betekenen voor de club die de afgelopen jaren de smaak van het promoveren wel te pakken kreeg.

Komende zondag staat het uitduel tegen AFC ’34 op het programma. Geen makkelijke tegenstander. Maar als deze wedstrijd drie punten oplevert en de concurrenten laten steken vallen is hoofdprijs binnen.

Tekst en beeld: Edwin Kleiss