De actiegroep Zaankanters Tegen Racisme heeft een demonstratie aangekondigd met als motto ‘Geen plaats voor haat in Zaandam’ op het Hembrugterrein komende zaterdag als daar het congres van Forum voor Democratie bijeenkomt.

FvD zelf laat zich daardoor niet ontmoedigen. Om extra inkomsten te verwerven verkoopt de partij ook kaartjes voor € 10,- aan niet-leden om het congres te bezoeken.

Het congres begint om 10.00 uur, ZaTeRa roept via sociale media sympathisanten op om al om 9.00 op het Hembrugterrein aanwezig te zijn en tot 10.30 te demonstreren.

De online petitie van de actiegroep ‘Zaanstreek Antifascisten en Antiracisten’ waarin ze pleiten de komst van de ‘extreemrechtse’ partij Forum voor Democratie (FvD) naar Zaandam te verbieden heeft inmiddels 394 handtekeningen opgeleverd (maar geen verbod van het congres).

Forum kondigt naast de Algemene Ledenvergadering ook een ‘spectaculair middagprogramma’ aan met ‘prominente sprekers uit binnen- en buitenland’. Het congres duurt tot 19.00 uur.

Dat is de tweede keer dat Forum in Zaandam een congres organiseert. De vorige keer, in 2019, waren we erbij om verslag te doen. En in februari 2021 deed de ‘vrijheidskaravaan’ Westzaan aan. 

De oproep op Instagram van ZaTeRa