Forum-congres: verdienen en demonstreren

De actiegroep Zaankanters Tegen Racisme heeft een demonstratie aangekondigd met als motto ‘Geen plaats voor haat in Zaandam’ op het Hembrugterrein komende zaterdag als daar het congres van Forum voor Democratie bijeenkomt.

FvD zelf laat zich daardoor niet ontmoedigen. Om extra inkomsten te verwerven verkoopt de partij ook kaartjes voor € 10,- aan niet-leden om het congres te bezoeken.

Het congres begint om 10.00 uur, ZaTeRa roept via sociale media sympathisanten op om al om 9.00 op het Hembrugterrein aanwezig te zijn en tot 10.30 te demonstreren.

De online petitie van de actiegroep ‘Zaanstreek Antifascisten en Antiracisten’ waarin ze pleiten de komst van de ‘extreemrechtse’ partij Forum voor Democratie (FvD) naar Zaandam te verbieden heeft inmiddels 394 handtekeningen opgeleverd (maar geen verbod van het congres).

Forum kondigt naast de Algemene Ledenvergadering ook een ‘spectaculair middagprogramma’ aan met ‘prominente sprekers uit binnen- en buitenland’. Het congres duurt tot 19.00 uur.

Dat is de tweede keer dat Forum in Zaandam een congres organiseert. De vorige keer, in 2019, waren we erbij om verslag te doen. En in februari 2021 deed de ‘vrijheidskaravaan’ Westzaan aan. 

De oproep op Instagram van ZaTeRa
Deel dit artikel:

5 reacties

  • zaankanters tegen racisme is vooral bekend vanwege demonstraties tegen zwarte Piet. wat dit doet met de geloofwaardigheid van deze groepering moet ieder voor zich uitmaken. iedereen stelt zijn eigen prioriteiten, zullen we maar zeggen. als ik het goed begrijp will men protesteren tegen een bijeenkomst van een politieke partij omdat er geen plaats is voor haat in de Zaanstreek. ongetwijfeld zal de demonstratie dus niet plaats vinden uit haat maar uit liefde en respect voor standpunten van andere mensen.

  • Rens Kleijn

    Zoals ik al eerder schreef, Forum voor democratie is een partij met een bedenkelijke achtergrond. Maar men heeft op volkomen legale wijze ruimte gehuurd voor een congres. Daar tegen betogen is dan weer het recht van de tegenstanders. Laat dat dan wel een betoging zijn waarbij men de normen van fatsoen niet over gaat.
    Met name het hinderen van aanwezige neutrale pers valt daar onder.

  • Nico de Vries

    Neutrale pers, bestaat dat..

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *