Foto-meetup met Bert Verhoeff

Bert Verhoeff (fotograaf… en wat voor eentje). En gewoon ‘live on stage’ in Zaandam.

Verhoeff is een levende legende als nieuwsfotograaf (en sinds twee jaar Zaandammer). Zijn werk en zijn boek ‘Van foto’s die voorbijgaan’ staat dinsdag 9 juli centraal tijdens een foto-meetup in Zaans Groen.

Johan Cruijff, Yasser Arafat, krakers, Joop den Uyl, The Rolling Stones, treinkaping, Hans Wiegel, voetbal, asielzoekers, koningin Beatrix, Wim Kok, de Bijlmerramp, demonstraties, Roemenië, Elfstedentocht… er zijn weinig onderwerpen die Verhoeff in de afgelopen 50 jaar niet voor z’n lens heeft gehad.

Voor het boek ‘Van foto’s die voorbijgaan’ selecteerde Verhoeff uit 50 jaar fotograferen 50 foto’s en schreef er 17 verhalen bij. Die 50 jaren zijn te bekijken tijdens de foto-meetup in Galerie Zaans Groen. Tijdens de avond neemt Verhoeff de bezoeker mee door zijn oeuvre.

Bert is sinds 1969 fotograaf en werkte lang voor de Volkskrant. In 1984 won hij de Zilveren Camera en in 1988 werd hij bekroond met de titel ‘Fotojournalist van het Jaar’.

De Messerschmitt op de foto komt uit het jubileumboek. Meer foto’s zijn te zien op de site van Verhoeff zelf en bij Wikipedia (of gewoon even een beetje Googelen).

De foto-meetup wordt georganiseerd door Herman Wieten en Simone Ronchetti. Dinsdag 9 juli 2019, van 20.00 tot 22.00 uur bij Zaans Groen, Zeemansstraat 54, Zaandam.

Bert Verhoeff 50 voorbije jaren

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *