Fuut: ‘Soms speelt ‘ie hard to get’

‘Tsja… zit je dan met twee eieren. Begrijp me niet verkeerd, ik wist best waar ik aan begon. En ik kan me verheugen op die twee zwart-wit gestreepte baby’s. Dit is gewoon het eiharde resultaat van al dat baltsen. Pauli van Oort zette me op de foto met die twee.

Wat was dat baltsen heerlijk! En ik ben er zó verschrikkelijk goed in! 

Zie het als een soort tango. Ik kijk hem diep in de ogen en schud een beetje met mijn koppie. Het mooie is dat zo’n kerel me spiegelt, hij doet me na. Daar word ik blij van, die aandacht! Soms raken onze snavels elkaar lichtjes, of hij zwemt een klein stukje weg. Speelt ie hard to get. Als hij dan ook nog ròòòòhhhh roept dan heeft ie me! … en voor je het weet zit je dan dus op een nest met eieren.’

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Rob Klein

    De broedzorg wordt bij futen netjes verdeeld, dus de tekst is het misschien niet helemaal.

    Blijft een prachtig plaatje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *