Na twee zware vuurwerkexplosies bij een flat aan de Van Allenstraat in Krommenie heeft burgemeester Hamming een gebiedsverbod opgelegd aan ‘de persoon gerelateerd aan de incidenten’. Volgens de gemeente is het een ‘ernstige verstoring van de openbare orde en veiligheid.’

Op vrijdag 29 maart vond er een explosie plaats op de vierde verdieping van de flat, vermoedelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk. In de nacht van 28 december was dezelfde flat ook al doelwit van een explosie waarbij waarschijnlijk zwaar vuurwerk is gebruikt. Daarbij is een houten tuinbank in brand gevlogen.

Zaanstad:

“Beide incidenten hebben de veiligheid voor bewoners en omwonenden ernstig in gevaar gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak en de mogelijke dader(s). De explosies lijken gericht te zijn en voort te komen uit een conflict. De gemeente maakt zich daarom ernstige zorgen over de openbare orde en veiligheid op en rondom dit adres.

Om de veiligheid van bewoners en omwonenden niet verder in gevaar te brengen, acht de gemeente het noodzakelijk dat de persoon gerelateerd aan de incidenten, voorlopig niet meer op of rondom het adres verblijft.”

Door Piet Bakker. Bronnen: persbericht Zaanstad en eerder nieuws op De Orkaan. Foto’s: Michel Schermer (De Orkaan).