Mensen geboren in 1967 kunnen nu ook online een afspraak inplannen bij de GGD voor een corona boostervaccinatie via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Ook voor hen geldt dat ze gevaccineerd kunnen worden als ze minimaal 3 maanden geleden de laatste vaccinatie hebben gehad of besmet zijn geweest met het coronavirus.

In de tweede helft van januari moet iedereen van 18 jaar en ouder “de kans hebben gehad een boostervaccinatie te halen” aldus de nieuwste kabinetsplannen.

Begin deze week is een vaccinatie-locatie in Purmerend geopend waar dagelijks 3.456 mensen kunnen worden geprikt. De capaciteit van de Zaandamse vaccinatie-locatie PG1 is opgevoerd van 660 tot 864 per dag, er wordt tot 22.00 uur geprikt. In het voormalige gemeentehuis van Beemster wordt vandaag een derde booster-priklocatie in Zaanstreek Waterland geopend. Deze locatie is nu nog alleen in de ochtend in gebruik.

60-plussers met een afspraak ná de jaarwisseling kunnen dat vervroegen naar vóór 31 december, “voor zover de capaciteit dat toelaat”. Ze worden per SMS geïnstrueerd, de eerste groep (75+) zou de SMS al gehad hebben.

Tips:

  • Deze website in de gaten houden: daar worden de nieuwe leeftijdsgroepen aangekondigd, nu is dat geboren in 1967 of eerder.
  • Niet wachten op de uitnodigingsbrief (die zijn te laat of nog niet verstuurd), maar meteen een afspraak online maken als je jaar aan de beurt is.
  • Ongelukkige tijden voorgesteld bij de 3 opties? Op ‘vorige’ klikken (na het inloggen met je DigiD en invoeren va postcode) en dan weer afspraak maken, dan worden andere plekken en tijden aangeboden.
  • Een iets andere postcode (verder weg van Amsterdam) invullen (PG1 is ‘1506’).
  • Telefonisch afspraak wijzigen is wel mogelijk (ook zonder brief) via 0800 70 70.

Het is niet mogelijk voor partners en mantelzorgers om via een telefonische afspraak om ’toegevoegd’ te worden aan een andere afspraak. In de eerder

Wie liever belt om een afspraak te maken, moet officieel eerst de uitnodigingsbrief afwachten (maar wij zouden het gewoon proberen op 0800 70 70. Volgens de GGD is er grote achterstand met het versturen van brieven.

Foto: PG1-boosterprik in Zaandam