Geen coronatesten en vaccinaties tot 12.00 uur

Omdat het KNMI voor vandaag, 15 februari, code rood afgegeven heeft in verband met ijzel zjn alle teststraten van de GGD tot 12.00 gesloten.

Ook de coronavaccinaties die deze ochtend gepland zijn, vervallen.

De GGD houdt voor de rest van de dag nog een slag om de arm, ze stelt dat “in ieder geval de afspraken van de teststraten, coronavaccinatie en tbc spreekuur tot 12 uur vervallen.”

De GGD probeert zoveel mogelijk cliënten af te bellen voor die tijd. Voor de coronatest kan meteen een andere afspraak ingepland worden. Voor de coronavaccinatie moet de cliënt zelf via het landelijk nummer een nieuwe afspraak maken.

80plus, zorgpersoneel, thuiszorg

Vorige week is begonnen met het vaccineren van de leeftijdsgroep 80+. Tegelijkertijd vaccineert de GGD nog steeds zorgpersoneel van verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties.

“Medewerkers van de VVT die nog op de wachtlijst staan, worden vanaf 12 februari uitgenodigd om zich te laten vaccineren. Zij ontvangen een SMS met de oproep om telefonisch een afspraak te maken. Medewerkers uit de gehandicaptenzorg ontvangen vanaf 15 februari een uitnodiging van hun werkgever. Het moment waarop zorgmedewerkers van thuiszorg, WMO en PGB aan de beurt zijn, moet nog worden vastgesteld. Vanaf maandag 15 februari start de GGD met het gebruik van het vaccin van Astra Zeneca.”

Eind vorige week waren 9.500 mensen in Zaanstreek Waterland gevaccineerd, dat is bijna 3 procent van de inwoners.

Topsportcentrum De Koog

De GGD is begonnen met de voorbereidingen op de tweede vaccinatielocatie in Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan (Zaanstad), er wordt gestart met vaccineren zodra er meer vaccin beschikbaar komt.

In Volendam begint vandaag de groepsvaccinatie, volgens de GGD kunnen kinderen ook in de middag de prik komen halen.

Zaanstreek-Waterland stond vorige week op de 5e plek van de regio’s met het hoogste aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners.

Foto: teststraat Wormerveer (GGD).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *