Geen nieuw buurthuis voor Poelenburg-jongeren

In tegenstelling tot wat door sommige media werd gemeld krijgen de “hangjongeren” uit Poelenburg geen nieuw buurthuis.

In de eerste uitzending van Pauw werd daarom gevraagd, maar volgens de gemeente zijn er genoeg andere voorzieningen. Bovendien is in 2013 een voorziening gesloten na incidenten. Een nieuwe plek is niet aan de orde.

Op de website van de gemeente is een pagina ingericht waarbij de meest gestelde vragen over Poelenburg en de overlast van jongeren worden beantwoord:

In 2010 kregen de jongeren een eigen plek, De Kanjer, in buurthuis de Poelenburcht. Dit is tot 2012 prima gegaan. In het voorjaar van 2013 is De Kanjer gesloten na een aantal incidenten.

In 2014 gaven de jongeren aan dat ze een plek zonder toezicht wilden. De gemeente realiseerde een Jongeren Ontmoetings Plaats naast het buurthuis (buiten, zonder toezicht). In 2016 werd de plek verplaatst naar het Richard Krajicek veldje. Daar is de plek nog steeds. De jongeren hebben hier geen gebruik van gemaakt.

De jongeren zijn welkom in buurthuis De Poelenburcht en ook in de moskee. Die locaties zijn ontmoetingsplaatsen waarbij ook toezicht wordt gehouden. De jongeren hebben aangegeven geen toezicht te willen.

Omdat de jongeren welkom zijn in De Poelenburcht en in de moskee en de plek bij Richard Krajicek veldje hebben krijgen ze geen nieuwe voorziening.

Op de website wordt ook informatie gegeven over cameratoezicht, samenscholingsverbod en gebiedsverboden en de extra surveillance.

Het zou volgens de gemeente gaan om groepjes van samen ongeveer 30 tot 40 jongeren, waarvan slechts een paar jongeren de echte aanstichters zijn van de onrust. Er is extra aandacht voor acht jongeren, óf omdat zij veel overlast veroorzaken, óf omdat zij een positieve rol in de wijk kunnen spelen. De vlogs en de onrust trekken ook groepjes jonge kinderen aan.

 

Deel dit artikel:

2 reacties

  • vaartje197

    “hangjongeren”?ik las dat er personen aangehouden waren tussen de 18 en 54 jaar,nu weet ik wel dat schijnt dat we straks 150 jaar worden, maar om deze figuren te kwalificeren als “jongeren”gaat mij toch wel een beetje te ver, in mijn ogen zijn het gewoon volwassen herrie schoppers, die aan het werk MOETEN, maar ja wie neemt deze eikels aan hé? misschien een Turks bedrijf dat later van plan is om met personeel te verhuizen naar Turkije ?

  • Er werd ze vanochtend al werk aangeboden Door een Turks bedrijf was te zien bij WNL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *