Geen oliebollen, wel Milka’s en SP

De oliebollensoap is voorbij. Er mocht van de gemeente geen oliebollenkraam op het plein op de Gedempte Gracht voor het/de Rozenhof komen omdat dat de “kwaliteit van de winkelbeleving” aan zou tasten.

Omdat Zaanstad dat verbod niet op de juiste manier openbaar had gemaakt, werd de oliebollenkraam voor één keer gedoogd. Maar de pret is nu voorbij: geen oliebollen meer.

Maar wat mag er dan wel?

De gepubliceerde verleende vergunningen voor tijdelijke standplaatsen maakt dat duidelijk. Uitdelen van Milka chocolade mag op 13 februari. En de SP mag “politieke thema’s promoten” op elke zaterdag in februari, maart en april. Kwaliteit dus.

gedempte gracht goedkeuring

Op de Rozengracht mogen drie maanden lang Surinaamse en  Aziatische specialiteiten worden verkocht en in Zaandijk gegrilde kip.

 

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Huibert Latenstein

    Interessant overzicht!!!!!!!!!!!! Vond de opmerking omdat het de kwaliteit”van de winkel beleving” zou aantasten zeer bijzonder. Ben zelf geen oliebolleneter, maar een centrum van een beetje gemeente heeft echt bij kerst oud en nieuw wel een oliebollenkraam. Was verleden jaar in Ijsselstein waar de AD winnaar zat, lange rijen mensen en een hoop sfeer in dat oude centrum maar het alwetende bestuur van Zaanstad weet het beter. Als ik in de buurt ben ga ik op 13-02 maar een beker milka chocolade drinken. Verder maar eens kijken bij de SP. Wie weet draai ik nog wel eens 180 graden m.b.t. mijn politieke voorkeur.

    • die 180 graden draai lijkt mij een verstandige beslissing !
      De meeste regeltjes komen tenslotte van een regering die de verkiezingen won door te roepen “minder regels in Nederland”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *