Het EO-programma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ bezoekt Wormer. Hoe zit het daar met het ‘christelijk’ geloof? De presentatoren, waaronder Bert (‘Familiediner’) van Leeuwen, zoeken naar plaatselijke karakteristieke geloofsverhalen.

Op donderdag 14 december wordt de aflevering van ‘Geloof en een Hoop Liefde’ om 17.50 uur op NPO 2 uitgezonden.

In het programma komt onder meer Gerrit van Assema aan het woord die zich inzette voor de herbouw van de Beschuitstoren. We zien hoe Piet Praag er met de boot op uit trekt om zijn koeien te melken en treinliefhebber Rob Mantel (foto). De EO gaat ook langs bij Nederlands allereerste vrouwelijke allround-schaatskampioen Rie Schoute-Meijer.

Aangezien de roots van De Orkaan in Wormer liggen, kijken we daar naar uit. De katholieken (met de grootste kerk) en protestanten en geformeerden (met veel meer kerken en kerkjes – zelfs artikel 31), de Mariastraat (een van de merkwaardigste straten van Wormer, alsof die nooit is afgemaakt), café Matje op de RK-PC-grens, het befaamde RK Verenigingsgebouw, het gemengd zwemmen en voetballen, het Zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer (en dan zwijgen we nog over Camping Blues).

De uitzending van volgende week donderdag is overigens bijna de laatste, na vijf jaar stopt Geloof en een Hoop Liefde. De laatste aflevering is op vrijdag 22 december.

Meer informatie via de Facebookpagina en de website.