Gemeente haalt bakzeil in Toermalijn-zaak

De bouw van de nieuwe Toermalijn-school aan het Krommenieërpad in Wormerveer gaat vertraging oplopen. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft gister het besluit geschorst waarmee de gemeente een nieuw bestemmingsplan vaststelde.

Om alvast te mogen bouwen heeft de gemeente het bestemmingsplan opnieuw vastgesteld. Ondanks dat er bezwaren waren – die nog niet allemaal behandeld zijn – is men alvast van start gegaan.

De Raad van State heeft dat besluit van Zaanstad nu geschorst en de gemeente bovendien veroordeeld tot het betalen van de proceskosten en de kosten die de familie Heijnen heeft gemaakt bij het proces.

De Raad van State tikt de gemeente flink op de vingers: “de geluidsbelasting (…) vanwege de school, de kinderopvang en het bijbehorende schoolplein niet is onderzocht”. En “waarom is een gebouw op 2,3 m en een schoolplein op 2,8 m van de woning van de familie Heijnen in overeenstemming met een goede ruimtelijke ordening?” vraag de RvS zich af. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) schrijft maximaal 20 meter voor.

Ook onderzoeken naar extra schaduw vanwege de school en naar eventuele alternatieven zijn onvoldoende volgens de RvS. De beslissing dat het biljartcentrum alleen op deze plek kon, is niet overtuigend gemotiveerd volgens de rechter.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • hèhè eindelijk wordt dan gemeente zaanstad met zijn arrogante houding op de vingers getikt.
    Ik vind het schandalig dat de gemeente geen enkele rekening houd met mensen die daar al jaren wonen en werken en nu zoveel stress krijgen van deze dreiging. Hobbyclubjes waar de keu floreert en dus voorrang hebben of een hele grote stem zodat de gemeente daar wel heel veel rekening mee houd .
    Iets voorbij het Noordeinde ligt al jaren een stuk grond braak en had prima kunnen dienen om de bovenbouw te worden van de toermalijn zodat al die ouders die voor het gemak de auto pakken om hun hun kinderen uit de opbergplaats of van school te halen ook alle ruimte hebben voor hun geparkeerde vervoermiddelen.
    Familie heijnen zou eigenlijk niet enkel de kosten vergoed moeten krijgen maar ook nog eens een grote schade vergoeding.
    De familie sierhuis recht tegenover al de gerooide bomen ook.al die jaren dat die hoge bomen daar gestaan hebben is er nooit eens moeite genomen om de bomen te snoeien zodat de angst met een storm voor omvallen bovenop hun huis weg genomen had kunnen worden . Uit eigen belang kon de electricche bomenkap niet snel genoeg gaan. De gemeente zou zich diep moeten schamen met zulke grote flaters die maar weg gemoffeld worden door corrupte journalisten en de bewoners niet serieus nemen . Groet Sandra graas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *