Gemeente legt illegale bouw Westzijde 134 stil

De gemeente Zaanstad heeft de verbouwing van Westzijde 134 op dinsdag 3 december stilgelegd omdat er zonder omgevingsvergunning werd gewerkt en gesloopt was zonder sloopvergunning.

Het monumentale pand werd verbouwd tot appartementencomplex, maar dus zonder de vereiste papieren.

M. Hesselink van AmstelVest BV zegt “niet helemaal” eigenaar van het pand te zijn. Op de vraag hoe zo’n niet-helemaal-eigendom dan werkt en wat hij vindt van de bouwstop zegt hij “geen commentaar” te hebben en gooit de telefoon erop. Volgens bronnen die De Orkaan sprak zijn er problemen met de financiering, maar is Hesselink om dat rond te krijgen alvast met de verbouwing begonnen. Er zouden 12 appartementen in het gebouw moeten komen.

Zaanstad heeft na klachten de bouw stop gelegd, en eist van de eigenaar dat deze een omgevingsvergunning aanvraagt. Of zo’n vergunning verstrekt kan worden zonder dat er parkeervoorzieningen voor zo’n hoeveelheid appartementen is, kan de woordvoerder niet zeggen.

Stadsherstel heeft het huis dat dateert uit 1715 en ooit de woning van de burgemeester van Zaandam was, proberen te kopen, maar het bod werd overtroffen door dat van AmstelVest.

Meteen na het afkondigen van de bouwstop werd de container voor het sloopafval afgevoerd.

afvoer container westzijde 134

(Extra weetje: in 1984 werd de 80-jarige Johannes Gorree vermoord in het pand.)

Deel dit artikel:

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *