Gevaarlijke wegversmalling Zaanweg verwijderd

De vers geplaatste wegversmallingen voor de deur van Hemels ijs en Eetcafé de Herinnering aan de Zaanweg zijn gisterochtend verwijderd ‘omdat bleek dat deze niet zorgde voor een veiligere situatie.’

De versmallingen waren onderdeel van de herinrichting van de Zaanweg en ze stonden op een flinke ronde voet met een opstaande rand, die fietsers makkelijk over het hoofd konden zien, en de doorgang die overbleef was breed genoeg om twee auto’s tegelijkertijd te laten passeren, maar fietsverkeer (en brommers) kwamen dan in het gedrang.

Meerdere mensen hebben melding gedaan van de onveilige situatie en dat leidde ertoe dat de versmallingen gisteren zijn weggehaald. Er staan nu zware blokken (waar de gemeente haar naam op heeft gesjabloond) op de plek waar de versmalling bedacht was. De gemeente gaat terug naar de tekentafel, zo laat de woordvoerder van verantwoordelijk wethouder Gerard Slegers weten:

‘We gaan ons opnieuw buigen over het vraagstuk, wellicht dat een andere opstelling van de wegversmalling een alternatief is die voldoet. Hier kijken we de komende tijd naar en andere alternatieven.’

Via de Facebookpagina Wormerveer vind je meer foto’s van de versmalling.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Rob

    Paaltjes, wegversmallingen, sluizen, varkensruggen. Allemaal leuk bedacht aan de tekentafel, maar in de pratijk levensgevaarlijk voor fietsers. Dat is al lang bekend, maar om de één of andere reden willen ambtenaren elke keer weer dezelfde fout maken.
    Bij een andere snelheid past een andere weginrichting: Shared Space, Duurzaam Veilig en CROW hebben daar allemaal adviezen voor. Zonder obstakels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *