Geweigerde parkeerplaats al aangelegd…

Zaanstad weigerde de vergunning voor een tijdelijk parkeerterrein aan de Raadhuisstraat in Koog a/d Zaan bij de AH supermarkt.

Dat kan gebeuren… pech. Shit Happens. Een oplettende lezer stuurde ons deze foto’s: het parkeerterrein is allang aangelegd!

De aanvraag was om het terrein Raadhuisstraat 51 (woningen in 2013 gesloopt) voor maximaal 5 jaar voor parkeren te bestemmen. Eerder breidde de AH het parkeerterrein naast de winkel uit, de voetbalkooi moest daarvoor verplaatst worden.

De aanvrager kan tot 3 september een bezwaarschrift indienen bij B&W. Dat zal hij zeker gaan doen. Vooral omdat weigering betekent dat het parkeerterrein dat dus zonder vergunning is aangelegd weer ontmanteld moet worden.

In maart 2018 werden al vragen over de de eerste uitbreiding gesteld.

Deel dit artikel:

10 reacties

 • M. Roolker

  Bij het aanleggen van dit mogeljk illegale parkeerterrein zijn ook nog eens 5 monumetale grote amerikaanse populieren gesneuveld nabij de kinderopvang. De wortels waren door de aanleg van de bestrating te zwaar beschadigd en de bomen leverden daardoor een gevaar op bij harde wind. Hoe worden die nu vervangen?

  • André van Beveren

   de vraag is: “Wie is verantwoordelijk voor de opdracht tot bestraten en wie is de uitvoerder?”. Hoe is het mogelijk dat iets uitgevoerd wordt terwijl er geen ‘vergunning’ voor is verleend? Wie let er niet goed op of wie is doelbewust de wet en regelgeving aan heet omzeilen? Harde straffen zouden moeten volgen zoals bijvoorbeeld onteigening.

  • Gre Luttik

   Er verdwijnen wel meer bomen zonder aanvraag en vergunning. Dat omzagen en weghalen en versnipperen gaat supersnel. En plotsklaps denk je he, wat ziet het er hier kaal uit. En dan ben je maar twee dagen niet in die buurt geweest. Ik ken nog wel een gevalletje….in een dorp. Daar komt Zaanstad echt niet kijken.

 • Jan Bosman

  Gewoon legaliseren. Het is een winkelgebied en samen met de school is het een prima plek voor de bezoekers.

  • Jaap Meeuwsen

   Ja ja Jan, en de AH Vosjes kunnen gewoon weer lekker hun gang gaan ?
   Ik dacht het niet. Ze halen de stenen er maar weer lekker uit.
   En over die bomen, ik ben geen bomenexpert maar het lijkt mij sterk dat deze oude grote bomen zodanig beschadigd werden door een stukje bestraten dat het gevaarlijk wordt.
   Wel lijkt het mij dat wanneer je alles om een boom bestraat deze natuurlijk veel te weinig voeding gaat krijgen maar dat is heel iets anders.
   Nee, ze stonden gewoon in de weg dus ze moesten eruit.

 • Peter Goldstein

  De uitvaart die we destijds voor de geslachtofferde populieren hebben gehouden krijgt met deze gruwelijke openbaring een nóg diepere betekenis dan het al had…
  Heb zelfs nog altijd geen oprechte excuses mogen ontvangen (alleen een aantal slechte excuses gehoord…).
  Hoog tijd om de verantwoordelijken op het matje te roepen!
  https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/26468/populieren-bij-a8-viaduct-in-koog-aan-de-zaan-zijn-niet-meer/

 • Egbert Visser

  Het is allemaal heel simpel, die sluwe vos is eigenaar van het terrein en deze man heeft inmiddels een dubieuze reputatie opgebouwd.
  Het begon met de aankoop van de 19e eeuwse arbeiderwoningen die hij illegaal heeft laten slopen, die bomen stonden in de weg dus deze zijn eerst moedwillig beschadigd waarna ze gekapt moesten worden en ook slager Kelder die naast de winkel van Vos zat moest ook min of meer onder dwang weg vanwege die uitbreiding van de supermarkt.
  Als de gemeente ballen toont dan laten ze die illegale parkeerplekken op kosten van Vos weghalen maar de gemeente kennende zal het wel weer met een sisser aflopen.
  Van mij mogen ze de A8 zo snel mogelijk ondertunnelen dan zijn we tenminste een poosje van die vos af.

  • Jaap Meeuwsen

   En in Westerkoog kun je je schuurtje slopen.
   Een paar dozen mooie wijn aan de juiste persoon doet wonderen ?
   Dit soort dingen denk ik wel eens op een verloren momentje.

   • Egbert Visser

    Jaap, bepaalde ondernemers hebben nu eenmaal macht en lappen alle regels aan hun laars en de gemeente laat dit allemaal oogluikend toe.
    Die gasten weten de weg op het gemeentehuis en krijgen alles voor elkaar.
    Die sluwe Vos is één van die ondernemers de tweede waarvan ik het weet is Paul Ritiko van brouwerij de Hoop in Zaandijk en nog wat andere horecagelegenheden in Zaanstad.
    Em inderdaad, heb je een mooie ombouw gemaakt voor je kliko`s dan mag je de boel slopen onder dwang van een gigantische boete!

 • Carmen Benjamins

  Dit al wat oudere nieuws roept toch nog vragen bij me op. De vergunning is geweigerd en de parkeerplaats is er. Dus wordt de parkeerplaats voor dat deel op perceel 51 opgedoekt? Of blijft hij illegaal aanwezig?
  Hoe kan dit? Wat is er hier aan de hand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *