Gewonden bij ernstig ongeval N246

Vanmiddag – donderdag 15 juni – vond rond 13.00 uur een ernstige aanrijding tussen een scooter en auto plaats op de N246 kruising met de Noorddijk. Naast drie ambulances was ook een traumahelikopter aanwezig. Beide opzittenden van de scooter raakten ernstig gewond. Zij zijn met spoed door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

De scooter wilde vanaf de Noorddijk de Provincialeweg N246 oversteken. Volgens getuigen reed op dat moment de auto met ongeveer 80km p/u, nog door het oranje licht op de kruising. Hoe het ongeluk bij een kruising met stoplichten en haaientanden heeft kunnen gebeuren is onduidelijk. De scooter zou op de Noorddijk eigenlijk ook helemaal niet mogen rijden. Op de Noorddijk staat een verbodsbord voor fietsers en scooters. Zij moeten gebruik maken van het naastgelegen fietspad.

De zwangere bestuurster van de Opel en haar twee kinderen zijn door omwonenden opgevangen in een naastgelegen woning. Ook voor de inzittenden van de auto is een ambulance opgeroepen. De trauma-artsen van de helikopter hebben haar gecontroleerd. Zij moest naar het ziekenhuis voor controle.

Op dit moment is de N246 vanaf de kruising met de Ned Benedictweg in de richting van Markenbinnen afgesloten. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) voert onderzoek uit naar de toedracht van het ongeval. 

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Jaap Meeuwsen

  Het is wel weer raak met aanrijdingen met scooters zeg.
  Als ik het zo zie ligt de scooter wel zo’n twintig meter verderop.
  Pff, wat een trieste klap weer.
  Oorzaak wordt onderzocht natuurlijk maar volgens mij rijdt er bij een met verkeerslichten beveiligde kruising toch altijd één door rood dan ?
  Maar ja, we maken allemaal wel eens een fout in het verkeer, een mens is ook maar een mens toch ?
  Ik wens de opzittenden van de scooter en de a.s. moeder + baby + kinderen heel veel sterkte en een voorspoedig herstel….sterkte, laten we toch hopen dat het voor alle slachtoffers allemaal goed afloopt.
  Dit soort dingen kunnen nog heel lang in de hoofden blijven doorspoken, dat moeten we zeker ook niet onderschatten.

  • Marcel Grenier

   Ik reed met mijn motor er achter en heb het zien gebeuren. (Was bezig met mijn rijden en overige weggebruikers toen opkeek…..) Niet de directe impact maar was wel als eerste ter plekke. Vrouw met kinderen werden al snel opgevangen. Dat meisje op de scooter liep alsof in een zombie film verdwaasd en semi aanspreekbaar rond.in eerste instantie dacht ik dat de jongen al overleden was maar goddank niet. Hulpverlening kwam traag op gang. Ik heb gedaan wat mogelijk was totdat alle hulpdiensten aanwezig waren. Ben weggegaan toen alle hulpverleners aanwezig waren. Wel vreemd dat de VAO niet geïnteresseerd is in mijn verhaal terwijl er gesproken wordt van getuigen die zeiden dat de auto “ongeveer 80 reed” . Ik heb niemand gezien en de politie reageerde nergens op. Heb driemaal telefonisch contact gehad met de politie om me te melden als getuige, kennelijk geen interesse. Heel triest dit

 • M. vd Poel

  Maak dit bijna dagellijks mee op de bromfiets bij het oversteken van o.a. de Wiebautstraat, vanaf de Pieter Jelles Troelstralaan richting Den Uylbrug, en de kruising Ronde Tocht-Hoofdtocht. Sta te wachten op groen, en bij het oprijden komt er nog 1 volgas door rood. En het is bijna altijd Audie of een Mercedes. En niet allen op deze kruispunten maar ook dikwijls op andere plaatsen.

  • Jan Mulder

   Helaas zie ik als automobilist exact het omgekeerde maar al te vaak dat vooral fietsers rustig door rood rijden terwijl je dan als automobilist nog langer voor het groene stoplicht mag staan wachten. Ik denk dat de gemene deler is dat iedereen helaas tegenwoordig alleen maar met zichzelf bezig is en waar hij/zij op tijd wil/moet zijn en daarbij geen rekening met verkeer en/of regels houft

   Al met al afschuwelijk dit en hoop dat de scooterrijders snel herstellen en de vrouw en kinderen de schrik snel te boven zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *