Woensdag – 29 november – rond 18.00 uur is een auto in de sloot beland langs de Genieweg in Assendelft. De hulpdiensten rukten massaal uit, maar voordat zij aankwamen waren de inzittenden al zelf uit de auto geklommen.

De auto met drie inzittenden kwam vanuit de richting Assendelft en reed op de Genieweg. Het drietal was onderweg om gezellig uit eten te gaan, maar dat idee viel letterlijk in het water. De bestuurder miste op de Genieweg een bocht waardoor de auto in het water belandde.

Politie, brandweer(duikers), ambulance en de traumahelikopter kwamen naar het ongeval. De inzittenden zijn zonder nat pak uit de auto gekomen. Eén van hen is nagekeken in de ambulance en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De andere twee inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Tijdens het afhandelen van het ongeval was een deel van de Genieweg een paar uur afgesloten. Enkele eigenwijze automobilisten probeerden alsnog om er langs te rijden. Zelfs het fietspad werd daarvoor gebruikt. Zij werden door de politie weer teruggestuurd.

Bergingsbedrijf Hoogwout heeft de auto getakeld. Dat bleek nog niet zo’n makkelijke klus doordat de auto erg schuin stond en de kant vrij recht was. De auto had niet veel zichtbare schade, maar het is zo goed als zeker dat de auto total loss is door de waterschade.

Bijdrage door Michel Schermer