Zaterdag 2 maart verwelkomt Buurtcentrum A3 jongeren tussen twaalf en achttien jaar. Vanaf 13.00 uur kunnen zij deelnemen aan biljart-, schaak- en damwedstrijden onder begeleiding van ervaren spelers.

Het initiatief ontstond begin dit jaar toen inwoners van Assendelft zich afvroegen wat ze konden aanbieden aan jongeren die niet alleen van standaard sporten houden. Na wat brainstormen kwamen ze op het idee om jongeren te introduceren in de wereld van biljarten, schaken en dammen.

Na gesprekken met het bestuur van Buurtcentrum A3 werden de plannen omgezet in actie. Maarten Hos, een voormalig Nederlands Kampioen biljarten, zal de jeugd de fijne kneepjes van het biljartspel bijbrengen, terwijl Marnix Postma hen zal begeleiden. Voor schaken zullen Remmert Brinkman en Olaf Grifhorst de jeugd onderwijzen in de strategie├źn van het bordspel.

Vanaf 2 maart staat het buurtcentrum elke zaterdag om 13.00 uur open voor jongeren die onder begeleiding willen deelnemen aan ‘Speel Mee’. Voorzitter Rob Hoolwerf zal de opening op zaterdag leiden, waar iedereen van harte welkom is.

Details:

Datum: Elke zaterdag

Tijd: 13:00 uur Locatie: Buurtcentrum A3 Adres: Dorpsstraat 386, Assendelft

‘Speel Mee’ biedt jongeren niet alleen een kans om nieuwe vaardigheden te leren, maar ook om nieuwe vriendschappen te sluiten en plezier te beleven in een stimulerende omgeving.

Door: redactie De Orkaan