Gisteravond speelde Groen Geel de belangrijke degradatiekraker in de Korfballeague tegen KCC uit Capelle. Bij winst zouden de play-downs in zicht zijn waarin Groen Geel een kans zou hebben op behoud in de League. Er werd verloren (14-21) en nu is het hopen op een wonder want Groen Geel is met nog twee wedstrijden te gaan hekkensluiter.

De ploeg uit Wormer startte slap in eigen sporthal en KCC kon daar al meteen van profiteren. Via Laura van der Linden kwam er 0 – 2 op het bord te staan. Hidde Pettinga kon iets terugdoen namens Groen Geel en scoorde de 1 – 2. KCC liep uit naar een 4 – 6 voorsprong en kon dat uitbouwen naar een 4 – 8 voorsprong aan de hand van Sanne Alsem. Via twee wissels werd Marieke Duineveld uit het veld gehaald en vervangen voor Fanny van Heuvelen. Groen Geel nam daarna ook een Time-Out, om orde op zaken te stellen. Van Heuvelen scoorde daarna de 5 – 10. De doelpunten golfden daarna een beetje op en neer en zo stond het met rust 7 – 13.

Na rust scoorde van Heuvelen de 8 – 13 en de hoop begon weer een beetje te leven bij Groen Geel, maar dat was van korte duur. KCC ging door waar het in de eerste helft mee begonnen was: scoren en een voorsprong uitbouwen. Via verschillende wissels werd er nog geprobeerd om iets aan het scorend vermogen van de bezoekers te doen, maar het was niet genoeg. Uiteindelijk was het Michelle Jongeburger die de eindstand op 14 – 21 zette.

Groen Geel trainer Chris Beuk na afloop:

‘De dames van KCC zette onze dames helemaal vast. Daardoor was er aanvallend een groot verschil. De hele week geven we al aan dat we hen niet in de doorloopballen moeten laten komen en toch laten we dat gebeuren. Dit levert dan onnodig strafworpen en vrije ballen tegen ons op.’