Groen licht nieuwbouw Et Buut en Westerkim

De impasse rond de nieuwbouw van basisscholen Et Buut en Westerkim lijkt doorbroken. Gemeente Zaanstad  bereikte een akkoord met constructiebedrijf Singeling over verhuizing van het bedrijf.

Vanwege de problemen die Singeling met de bereikbaarheid had, waren de plannen eerder door de Raad van State naar de prullenbak verwezen. De gemeente had te weinig rekening met het bedrijf gehouden.

De doorbraak werd vanmiddag door wethouder Dennis Straat op Twitter gemeld.

 

  • De eerste plannen dateren van april 2011. Het zou om een school voor maximaal 600 leerlingen gaan.Er was ook een plan om zorgwoningen in het complex te maken, dat onderdeel is inmiddels gesneuveld.
  • In juni 2015 waren er bezwaren van omwonenden tegen de plannen ingediend maar dat was geen reden voor de gemeente om de ontwikkeling op te houden.
  • Op 23 november 2016 heeft de Raad van State de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van MFA Overtuinen vernietigd.
  • De nieuwe school voor Et Buut en de Westerkim zou aanvankelijk in 2017 klaar zijn, dat is later uitgesteld tot begin 2018 en vervolgens tot het tweede kwartaal van 2018.

Wanneer de school betrokken kan worden is nog niet bekend. Ook is nog onbekend wat de verhuizing van Singeling de gemeente kost.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *