Groep 6a van De Golfbreker wint de E-waste race!

Hallo wij zijn groep 6a van De Golfbreker en we hebben de E-waste race gewonnen. We hebben met elkaar 1721 kapotte elektrische apparaten ingezameld. Daarvoor hebben we met de klas wel 1961 punten gehaald!

Door: Eliza en Jari

Veel kinderen uit de klas zijn bij mensen langs geweest om apparaten te vragen.De afgelopen dagen lag het schoolplein in de ochtend helemaal vol met kapotte appratuur!

Alle 5 de containers zaten elke dinsdag vol als ze geleegd werden door de gemeente. 

We hebben ook 14 apparaten gratis op Marktplaats gezet, zodat sommige spullen nog een tweede leven kregen. Alle spullen zijn door mensen opgehaald en we kregen in ruil voor wat spullen zelfs een paar struikjes voor het schoolplein!

We stonden een hele tijd op de eerste plaats en later werd het spannend, want, het OBS Wij-Land had ons ingehaald. Daarna hadden wij hun weer ingehaald en stonden we weer eerste. 

Er kwam ook een cameraploeg ons filmen, omdat we zo fanatiek waren. Het was van de Postcodeloterij Miljoenenjacht met Winston Gerschtanowitz. In september komen we op tv!

Donderdag kregen we te horen dat we de beste school waren en toen kwam de wethouder Rene Tuijn ons de prijs overhandigen: Een schoolreisje naar NEMO! 

Nu hebben we geleerd dat mensen kapotte dingen in hun la stoppen, terwijl ze ook gerecycled kunnen worden. Dat is veel duurzamer en beter voor de natuur!

Groetjes Eliza en Jari, namens groep 6a van de golfbreker.

Door Eliza en Jari van groep 6a van De Golfbreker. Foto’s: Juf Julliet

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *