De A8 richting Amsterdam tussen de N246 (Nauernasche Vaart) en knooppunt Zaandam gaat vanaf zondag 12 juli tot 11 augustus dicht wegens groot onderhoud.

De rijbaan richting Amsterdam krijgt nieuw en stiller asfalt. Ook de vaste delen van de Coenbrug worden in beide richtingen opnieuwe geasfalteerd.

Tijdens de werkzaamheden is de weg richting Amsterdam vier weken lang dag en nacht geheel afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met flinke extra reistijd, die kan oplopen tot meer dan 1 uur.

Over het hele traject wordt het asfalt vervangen door tweelaags fijn zeer open asfalt beton (zoab), het meest stille asfalt dat Rijkswaterstaat momenteel toepast. Aannemer Boskalis vervangt bovendien de voegovergangen tussen het wegdek en de vaste delen van de bruggen en viaducten door stillere voegen. De rijbaan richting Alkmaar, behalve de vaste delen van de Coenbrug, is begin juni al voorzien van nieuw en stiller asfalt.

De afsluiting in de nacht van zaterdag op zondagnacht 12 juli om 00.30 uur en duurt tot dinsdagochtend 11 augustus 05.00 uur. De werkzaamheden gaan dag en nacht en zeven dagen per week door.

Verkeer vanuit Alkmaar en Beverwijk wordt via A9 – A5 en N244 – A7 omgeleid. Verkeer vanuit Koog aan de Zaan, Zaandijk en Zaandam met bestemming Amsterdam kan via de N515 en N203/S151 naar de A7 en via de S150 naar de A8.

Afrit 2 (Zaandijk) is de gehele periode afgesloten voor alle verkeer. Afrit 3 (Zaanstad) is afgesloten van 12 juli 00.30 uur tot 26 juli 06.00 uur. Verkeer vanuit Amsterdam met bestemming Koog aan de Zaan en Zaandijk wordt omgeleid via de A7 – N515. Tussen knooppunt Zaandam en knooppunt Coenplein blijft de A8 open voor verkeer in beide richtingen.

Omleidingskaartje_A8_ri Amsterdam_inzoom_