Dit najaar wil BIZ – de ondernemersvereniging in het Stadshart van Zaandam – een grote Harry Potter Tour in het centrum van Zaandam organiseren: “een magisch event door ons centrum en langs allerlei speciaal ingerichte locaties. Ons centrum zal voor deze gelegenheid omgedoopt worden tot ‘Klein Zanidam’. Op diverse locaties beleven de aspirant-tovenaars iets van de magie uit het leven van Harry Potter en zijn vrienden.”

De bedoeling is dat deelnemers via een sluipwegwijzer (puzzeltocht) langs ondernemers gaan en daar zeven ‘Gruzielementen’ verzamelen. “Onder andere de Lekkende Ketel maar ook de Verboden Afdeling en de Geheime Kamer worden bezocht. Er is kans om een les Bezweringen bij te wonen, betoverende drankjes én hapjes te proeven.”

Bij alle deelnemende zaken kan iets worden opgehaald of deelnemers krijgen een token (aanwijzing). “Natuurlijk worden deelnemers gevraagd om in stijl gekleed te gaan. Het moet een unieke kans voor Harry Potter fans van alle generaties (van 8 tot 99 jaar) worden.” Kortom: een onvergetelijke middag in een wereld vol magie. Een PR opsteker voor ons centrum.

De puzzeltocht moet € 12,50 gaan kosten, BIZ draagt ook bij en er wordt subsidie van de gemeente gevraagd.

Door Piet Bakker. Bron: persbericht Stadshart. Foto: Fred Wolf.