Hart voor Holland, een nieuwe provinciale beweging waarvan het meest bekende uithangbord ex-presentatrice Léonie Sazias (fractievoorzitter Hart voor Hilversum) is, laat op hun site weten meer bijna 100 lokale politieke partijen te hebben benaderd om samen op te trekken bij de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten.

Bij de partijen zitten Liberaal Wormerland, ZIP Zaanstad, Democratisch Zaanstad en ZOG Zaanstad. Dat ZOG en ZOG-afspitsing DZ allebei deze provinciale partij zullen steunen lijkt overigens uitgesloten.

Hart voor Holland is hard nodig want: ‘Lokale partijen voelen zich nu vaak niet gehoord’.

En Hart voor Holland heeft minstens uit de grote gemeentes telkens één lokaal uithangbord nodig om stemmen te trekken.

Van die partijen hebben er zich inmiddels 29 met een kandidaat voor de verkiezingen gemeld.

Aart Molenaar –hij blokkeert De Orkaan nog steeds waardoor wij hem inderdaad niet goed horen – van Democratisch Zaanstad liet in een twitterbericht op 3 januari weten dat hij deelname via Hart voor Holland met de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Holland in overweging heeft genomen.

‘Heeft’ zou duiden op verleden tijd maar ook dat hij gesolliciteerd heeft, tot 29 december konden kandidaten zich namelijk aanmelden. Afgelopen zaterdag (10 januari) zijn er gesprekken geweest met kandidaten. Op zondag 18 januari wordt tijdens “de Algemene Leden Vergadering” (van 14:00 tot 16:00 in Alkmaar) de kandidatenlijst bekend gemaakt. De verkiezingen zijn op 18 maart. Op 11 januari ReTweete Molenaar – kennelijk met instemming – een oproep om voor HartVoorHolland te stemmen.

Het was niet de eerste steunbetuiging. Op 1/1 maakt DZaart zijn volgers deelgenoot van een artikel over HartVoorHolland op de Dagelijkse Standaard, één van de clubblaadjes van Rechts Nederland.

(De vierde Zaanse ‘lokale’ partij, de POV, doet ook mee in Noordholland, fractievoorzitter Ton Brekelmans staat 11e op de kandidatenlijst van de Ouderenpartij Noordholland.)