Hartenjagers wordt sportclub voor alle senioren

We schreven al eerder een paar keer over Hartenjagers. Een club van ex-hartpatiënten die de gezondheid van de leden wil stimuleren via sport. Vanaf dit seizoen mogen ook niet-hartpatiënten meedoen. Een goed idee vinden wij.

En omdat Hartenjagers altijd perfect geschreven persberichten met mooie foto’s leveren, plaatsen we dat gewoon 1:1 (voor ons is het ook nog een beetje vakantie).


Hartenjagers Sport Zaanstreek begint op maandag 4 september het nieuwe sportseizoen in een vernieuwde opzet. De vereniging staat voortaan open voor senioren die op een ontspannen manier en naar vermogen serieus aan hun conditie willen werken. De vereniging heeft veertig jaar ervaring met het organiseren van conditietraining voor (ex)hartpatiënten met ruimte voor sociale contacten.

Door de komst van nieuwe sportbegeleiders is het sportaanbod aangepast aan nieuwe concepten. Wat Hartenjagers te bieden heeft, is nog steeds gericht op (voormalige) hartpatiënten, maar is geschikt voor iedereen die serieus werk wil maken van een gezonde conditie. Het programma bestaat uit klassieke (grond)gymnastiek, conditietraining in spelvorm en een korte sportwedstrijd als afsluiting. De veiligheid van de deelnemers is gewaarborgd door de professionele sportbegeleiders en het toezicht door cardioverpleegkundigen. Er is veel ruimte voor sociale contacten

Er wordt op maandagavond in twee groepen gesport: van 17.15-18.00 en van 18.00-18.45 uur in een van de gymzalen van het Zaanlands Lyceum te Zaandam.

Hartenjagers Sport Zaanstreek is in 1984 opgericht door een aantal ex-hartpatiënten die het belangrijk vonden om na afloop van de revalidatieperiode door te gaan met sporten. Zij hebben dit initiatief genomen, omdat zij toen in de markt geen geschikt aanbod konden vinden. Hartenjagers heeft veertig leden.

Door: Hartenjagers. Foto Adriaan Timmer

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Alexander Verkooijen

    Na zijn eerste hartaanval in de jaren 80 was mijn vader ook lid van deze club. Ik herinner mij nog dat hij daar veel plezier aan beleefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *