Theo Hendriks neemt na 40 jaar afscheid van Hartenjagers (Persbericht 1:1)

In de algemene ledenvergadering van 31 mei is officieel afscheid genomen van Theo Hendriks. Als blijk van waardering voor wat hij heeft gedaan voor de vereniging, is hij benoemd tot erelid.

Theo Hendriks is vanaf de oprichting in 1982 sportbegeleider geweest bij Hartenjager Sport Zaanstreek. Als fysiotherapeut van het Zaans Medisch Centrum was hij actief betrokken bij de ontwikkeling van het bewegingsgedeelte van de revalidatie van hartpatiënten. Bij de benoeming meldde Jaap de Jong, secretaris van Hartenjagers:

‘Het tekent je betrokkenheid bij je vak, je specialisme en de hartpatiënten dat je je naast je werk zo hebt ingezet voor Hartenjagers. Je neemt afscheid, verdiend, maar als erelid blijf je een band houden met de vereniging.’

In de jaren tachtig kwam in de begeleiding van hartpatiënten de nadruk steeds meer te liggen op fitness en actief werken aan een gezonde conditie. Theo Hendriks sloot zich aan bij een groep (ex)hartpatiënten die een vereniging begonnen, omdat het aanbod van sportscholen in die tijd niet groot was en de meeste prestatiegericht bezig waren. Deze groep heeft de basis gelegd voor het specifieke sportconcept dat Hartenjagers nog steeds volgt: een combinatie van gerichte grondgymnastiek en sporten voor alle leeftijden. De veiligheid is gewaarborgd door de professionele sportbegeleiders en de aanwezigheid van een cardioverpleegkundige.


Dit persbericht hebben wij, geheel tegen onze gewoonte in 1:1 overgenomen. Gewoon omdat het goed geschreven is en omdat we het goed vonden om het afscheid en de verdiensten van Hendriks zichtbaar te maken.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Bart van der Laan

    Volkomen terecht, het erelidmaatschap van Theo. Veertig jaar (vanaf de oprichting!) trouw aan de Hartenjagers. Geweldig.

  • Elly Lensink

    De Hartenjagers zonder Theo. Ik kan het me haast niet voorstellen. Het was Theo die mij lang geleden attendeerde op het bestaan van deze club. Ik heb er veel aan gehad en er met veel plezier gesport. Jij had o.a.humor bij je begeleiding.

  • Alexander Verkooijen

    Wat leuk om te lezen! Ik weet nog dat mijn vader daar ook lid van was in de jaren 80. Die heette grappig genoeg ook Theo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *