Help! Café het Pand wordt geveild!

In mei 2019 filmden we Café Het Pand vlak voor de opening. We hadden een persbericht gekregen waarin stond dat het ‘een sfeervolle, huiskamerachtige plek’ zou zijn ‘waar mensen zich meteen thuis voelen’.

Sjoerd, de stoer bebaarde uitbater schoot vol toen we vroegen of hij er zin in had. Fok ja! Hij had er zin in, hij had er veel voor opgegeven en voor overgehad. En de hele inrichting liet zien dat het hier niet om een bij elkaar gekochte horecagroothandel-set ging maar om spul met gevoel. Eerst maar even het filmpje van toen: 

We voelden ons zo thuis dat we er kwamen om met vrinden spelletjes te spelen, te luisteren naar Robert Vethaak op de piano, een bijeenkomst hielden voor Orkaankrachten en om plannen te maken voor een maandelijks OrkaanCafé. 

Maar toen kwam het virus en alles stond stil. Sjoerd zal het, net als veel van zijn collega’s niet redden. Zeker niet zonder hulp:

‘De deuren moesten dicht, voorraden verpieterden, vaste lasten lopen gewoon door en als startende ondernemer val ik buiten (bijna) alle hulpregelingen. Het einde van de crisis lijkt misschien in zicht, maar de bodem van de put staat droog. Om de deuren te kunnen openen zodra het weer mag, heb ik jullie hulp hard nodig.’

Help

We geven het direct toe: we vragen dit ook uit eigenbelang. Zodra het weer mag hangen we er aan de bar. Als dat nog mogelijk is dus… 

Sjoerd heeft besloten zijn geliefde café te veilen en z’n kinderen te laten adopteren. Er zijn mooie kavels waar je op kan bieden (Bierproeverij, Muziek, een stadswandeling, een kinderfeest enzovoort enzovoort…). Je kan ook je geld inzetten op de liefdevol samengebrachte inventaris. Gewoon iets doneren mag ook: dan krijg je een tikkie. Al Sjoerd het niet redt, dan mag je je veilingstuk op komen halen, als hij wel op de been blijft dan wordt jouw meubelstuk voorzien van een naambordje. De Orkaan heeft alvast twee stoelen veiliggesteld (als we niet worden overboden) en we overwegen een kind te nemen (welk?).

Deel dit artikel:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *