Henk Terol verlaat ‘per direct’ DZ – update

Henk Terol, steunfractielid van Democratisch Zaanstad, heeft zijn steunraadslidmaatschap en zijn partijlidmaatschap ‘per direct’ beëindigd.

Er is volgens Terol “verschil van inzicht in de belangrijkheid van de aankomende (verkiezingen) periode en tussen een deel van de fractie en het bestuur en haar voorzitter.”

Terol schrijft dat aan B&W en raad van Zaanstad. “Ik had graag deze coalitieperiode willen afmaken. Helaas is daar niet de gelegenheid meer voor.”

Terol zegt “terug te kijken op een vruchtbare samenwerking met de meeste raadscollega’s in de Gemeenteraad, de wethouders waarmee ik een goede verstandhouding had opgebouwd door goede en constructieve uitwisseling van ideeën heeft plaatsgevonden waardoor er ook positieve resultaten zijn geboekt.”


UPDATE.

Aan het eind van de middag schreef ook fractie-assistent Kevin van Amesfoort dat hij “in navolging van mijn zeer gewaardeerde collega de Heer H. Terol” had bsloten te stoppen bij DZ. Ook hij zegt zijn DZ-lidmaatschap op. “de belangrijkste reden daarvan is een verschil van inzicht tussen bestuur en fractie in de belangrijkheid van personen.”


Op de website van DZ staat het volgende over het vertrek van Terol:

“Ons duo-raadslid Henk Terol heeft te kennen gegeven te stoppen met zijn werkzaamheden en zijn lidmaatschap van de partij op te zeggen. Henk heeft in een eerder stadium aangegeven te verhuizen naar een gemeente buiten Zaanstad, waardoor hij deze raadsperiode niet af kon maken. Vanwege verschil van inzicht tussen de fractie, het bestuur en Henk Terol is de onderlinge samenwerking beëindigd.”

De afgelopen raadsperiode was het relatief rustig bij DZ (afgezien van een akkefietje met ex-voorzitter Mulder). De periode daarvoor werd gekenmerkt door het tumultueuze vertrek van Aart Molenaar, ruzie met het bestuur en gedoe rond de kandidatenlijst.

Lees hier wat wij tot dusver over Henk Terol schreven.

Henk Terol (tweede van links)
Henk Terol door Jan Schoen
Deel dit artikel:

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *