Henny is terug. Nooit weggeweest natuurlijk. Maar toch een soort van terug. Met een theatershow ‘Het achterste van mijn tong’. Op zaterdag 24 september in theater De Kaasfabriek in Wormer. Een soort van thuiswedstrijd voor Zaandammer Henny Huisman.

Volgens het persbericht “hoeft hij het nergens meer voor te doen. Geen geldgebrek. En erkenning kreeg hij ook al genoeg. Maar Henny Huisman vindt het nog zo leuk om verhalen te vertellen. Legendarische anekdotes, uit zijn tv-loopbaan. Daarom gaat hij nu de theaters in, met een programma waarin de showbizzveteraan terugblikt op vijftig jaar in de schijnwerpers. ‘Ik verzwijg niks meer.’”

Henny Huisman is 72 jaar en heeft nog energie genoeg voor een avondje anekdotes.’

Henny, tegenwoordig woonachtig in Bakkum kennen we van de Playbackshow, de Soundmixshow en de Surprise Show. Daarvoor als verkoper bij Tot+Beers (foto boven) en als drummer bij Lucifer. Zijn laatste (?) tv-wapenfeit was een optreden als Hendrik Haan bij de inkomst van de Sint in Zaandijk.

De anekdotes komen vooral uit de tv-periode: “Ik vertel hoe ik in die tv-wereld terechtkwam en wat me daar allemaal is overkomen.” Ook komen zijn avonturen met beroemheden als Michael Jackson, Bill Clinton en Whitney Houston ter sprake.

‘Het achterste van mijn tong’ met Henny Huisman staat zaterdag 24 september in theater De Kaasfabriek in Wormer.