2022 in 100 foto’s, deel 3: Pascal Fielmich

De Zaanstreek beschikt over razend betrokken fotografen met messcherpe blikken. Het hele jaar zijn ze in touw om daar te zijn, waar geklikt moet worden.

Wij vroegen een fijne selectie van deze rijkdom, om vanuit hun schatkamer tien zeggende beelden te kiezen, waarmee we een overzicht vormen van 2022.

Dat deden ze! 

Tot aan 2023 worden we getrakteerd op snoep voor het oog…

Pascal Fielmich

Na een sobere coronaperiode was het weer tijd om de vleugels uit te slaan… Een selectie uitbundige foto’s gemaakt in opdracht van het Noordhollands Dagblad

1. Naakt te water 

OOSTZAAN – Op Nieuwjaarsdag rent in het Twiske al jarenlang een groep naakt te water. 
Er zijn deelnemers bij die elkaar maar één keer per jaar zien. “Ik zou niet weten hoe ze er gekleed uitzien”, zegt een man. (01.01.2022) 

2. Hoe ver gaan we voor ons huisdier? 

ASSENDELFT – Twee keer per week de tanden van je huisdier poetsen? Rolstoeltjes voor honden? Röntgenfoto’s van een kip? Dierenarts Christel Baltus bewaakt de grenzen van haar patiënten: ‘Het gaat om het welzijn van het dier’ (23.03.2022) 

3. Wereldrecord aan de Zaan 

ZAANDAM – De dertien molens van vereniging De Zaansche Molen draaiden hun wieken tegelijk met honderden andere windmolens in het land: een wereldrecord (09.04.2022) 

4. Effe wachte… Pizza! 

ASSENDELFT – Even wachten, maar dan heb je wel zes pizza’s voor 12 euro. Bij de heropening van New York Pizza in Assendelft werden meer dan duizend pizza’s gebakken voor het goede doel: 2.500 euro naar Stichting Kinderen Kankervrij | KiKa (07.05.2022) 

5. Spelers Saenden vieren feest 

WORMERVEER – Spelers van Saenden uit Wormerveer vieren feest na de 4-3 overwinning op WSV’30. De titel is binnen en RKVV Saenden promoveert voor het eerst in de historie van de voetclub naar de tweede klasse (06.06.2022) 

6. Zaans punkfestival Haltpop 

KOOG AAN DE ZAAN – Haltpop groeide van een taakstraf uit tot een volwaardig festival voor alternatieve muziek. Het punkfestival beleefde haar vijftiende editie met optredens van onder andere de Bazzookas (17.07.2022) 

7. Feestweek Krommeniedijk eindigt in de bagger 

KROMMENIEDIJK – Wie springt er nu vrijwillig in een sloot? 172 man, om precies te zijn. Als afsluiting van de feestweek in Krommeniedijk vond de traditionele Polderprutrace plaats. Twee deelnemers rennen de race terwijl ze aan elkaar vastgeboeid zijn (11.09.2022) 

8. Met z’n allen 

ZAANDAM – Dat de première van Henny Huisman’s theatervoorstelling ‘Het achterste van mijn tong’ in het Zaantheater plaatsvond, lijkt niet meer dan normaal, aangezien de televisiepresentator geboren en getogen Zaankanter is. Als het aan Henny zelf had gelegen was dat echter nooit gebeurd: “Zaankanters zijn een stug volkje” (22.10.2022) 

9. Boks, ouwe! 

ZAANDAM – Het sinterklaasfeest op de Burcht trok een enorme menigte: honderden bezoekers, stevig ingepakt in winterjassen en sjaals, zagen Sinterklaas aanmeren (19.11.2022) 

10. Twee uur hoepelen in de vrieskou 

JISP – Marieke Vink hoepelde twee uur achter elkaar, zonder dat de hoepel viel en haalde met haar (Missie 538) actie 1.395 euro op voor het Prinses Máxima ziekenhuis (18.12.2021) 

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *