Het oude raadhuis van Krommenie verkocht

In augustus meldden we dat het monumentale, 315 jaar oude voormalige gemeentehuis van Krommenie te koop stond: ‘Wie oh wie geeft het pand de liefdevolle invulling waar het naar smacht?’ vroegen we. 

De afgelopen week verschenen de letters VERKOCHT op het Te Koop-bord.  

In 2000 werd het pand voor € 499.158 door een BV van Sybrand Vochteloo, partner bij Graphit BV. Het IT-bedrijf verhuist naar het Mediapark in Hilversum, waardoor het oude raadhuis vrijkwam. Het werd aangeboden voor € 775.000. 

Een medewerker van Graphit BV weet te melden dat de nieuwe eigenaar het pand weer een publieke bestemming zal geven: ‘een expositieruimte of een museum of zoiets’. We vroegen het na bij de verkoopmakelaar en bij de verkopende partij, maar de koper heeft aangegeven nog niet naar buiten te willen met zijn plannen.

We volgen het met spanning!

Foto: Josefien Gigengack
Deel dit artikel:

6 reacties op Het oude raadhuis van Krommenie verkocht

 1. Pieter Heine schreef:

  Wow! Te gek! Hopelijk geen kapper !

 2. Trudy Den Herder schreef:

  Hopelijk geen kapper, die is steengoed, we hebben in Krommenie meer kappers dan haar 🤣

 3. Carla Severijnse schreef:

  Of sportschool 😁😊

 4. Claudia Al schreef:

  Absoluut betaalbare huur appartementen voor onze jeugd die heden ten dage absoluut geen kans meer krijgen op de woningmarkt. En met betaalbaar bedoel ik sociaal, 500 tot 750 euro voor een groter appartement. Koopappartementen? Kan ook, voor jongeren tot maximaal 2 ton. Wie weet kunnen zij dan nog enigzins een lening rondbreien bij een geldverstrekker.

 5. herman boersma schreef:

  Week Krommenie los van Zaanstad/het gemeentehuis is er al/geef de Krommenieérs ook hun lijfblad de Krommenieër terug/gelukzaligheid zal neerdalen tussen Ham en Nauernaschevaart.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *