Op een plek hier heel dichtbij woont een fotograaf die altijd druk is.

Zijn camera is als een vlindernet waarmee hij geen vlinders vangt maar zielen. Van mensen groot en klein en jong en oud.

Bart houdt van de Zaan, van haar mensen en van de geesten, maar zijn eigen geest overstijgt de streek. Zelfs koning Willem en koningin Maxima laten zich steeds weer gewillig door hem vangen.

Zijn huisje wordt omringd door groene weilanden en grazende koeien. Daar leeft hij met zijn prinses. Jaren geleden vloog Sun zijn hart binnen, hij trouwde met haar en leefde lang en gelukkig. Totdat…

Donkere wolken
Oktober 2015, het was een magische herfstdag, trok Bart naar de Heemtuin in Zaandam. Het was er een sprookje. Hij schoot een kip met gouden eieren, Roodkapje, Kleinduimpje, een vriendelijke voorleesheks en de Heen- en Weerwolf.

Bart in Heemtuin
Foto (van Mir Aangeenbrug) gemaakt op de bewuste dag…

De dappere fotograaf had met zijn poten en klauwen in de modder gestaan en pas een dag later merkte hij dat de prachtige gouden ring, die hij van zijn Sun had gekregen, niet meer aan zijn vinger zat. “WTF!” dacht Bart.

“WTF!” riep de prinses. Sun was niet blij. Donkere wolken pakten zich samen boven het huisje in de weilanden. Ze startten een queeste naar een nieuwe ring, maar al het goud leek dof naast de herinnering aan het verloren sieraad. Net toen het liefdespaar besloot dat hun liefde stond, met of zonder ring, ontvingen zij een boodschap…

eiland heen en weerwolf
Het eiland van de Heen – en Weerwolf…

Held
De ring was gevonden! Opgedoken uit de modder op het eilandje van de Heen- en Weerwolf. Jan Rothuizen is de stoere held die, gewapend met zijn metaaldetector, het kostbare kleinood opspoorde. Na vier maanden in de koude grond, schittert de ring als nooit tevoren aan de warme vinger van Bart. Net op tijd om zijn 12,5 jarige huwelijksfeest bij te schijnen.

Jeroen Buys en Bart Homburg
Bart (rechts) met Heemtuinbeheerder Jeroen Buijs en ring! Bart beloonde de vinders rijkelijk met drank.

Einde

Hier vind je werk van onze Bart