Hier komen de spitsstroken langs de A7 en A8

Vrijwel elke ochtend staat er een file tussen Purmerend en knooppunt Coenplein. Om de doorstroming te verbeteren legt Rijkswaterstaat spitsstroken aan op de A7 en A8 tussen aansluiting Purmerend-Zuid tot aansluiting Oostzaan/Zaanstad-Zuid.

Het besluit over de spitsstroken is tot en met dinsdag 3 maart 2015 te bekijken op de website van het Platform Participatie en ligt ook ter inzage bij de gemeentes Zaanstad, Oostzaan en Wormerland.

Belanghebbenden die hun zienswijze bij het Ontwerptracébesluit Spitsstroken A7/A8 naar voren hebben gebracht, kunnen beroep instellen tegen het Tracébesluit bij de Raad van State.

Hieronder de kaart waarop de nieuwe stroken zijn aangeven (klik op kaart voor vergroting).

spitsstroken

 

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Dit is de eerste aanzet naar een aanpassing van het knooppunt Zaandam. In de toekomst gaat de A8 over in de A7 rechts van het knooppunt. Er komt dan een afslag ri Zaandam en een afslag ri Koog/Zaandijk/Beverwijk.
    Deze plannen zijn al aangekondigd bij de presentatie van de verlenging van de A8 naar de A9.

  • De Orkaan

    Het knooppunt Zaandam wordt volgens ons niet aangepakt – voorlopig. Dat was ook de kritiek na dit plan: daar zit het probleem, niet in de extra stroken die nodig zouden zijn.

  • De plannen zijn wel degelijk gepresenteerd als de ‘A7 corridor’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *