Hier komt dus een brug (filmpje)

Het eerste plan was een brug voor fietsers en voetgangers. Toen moest de brug ook geschikt worden voor mini-bussen en hulpdiensten. En nu dus ook voor auto’s.

De tijdelijke noodbrug komt in het verlengde van de Lassiestraat in Wormer en komt uit op de Zaanweg ter hoogte van Mulder Verhuizingen en Stelling Wonen in Wormerveer. Hij moet gebruikt worden als de nieuwe Zaanbrug wordt gebouwd.

In de plannen voor de nieuwe Zaanbrug moet dit onderdeel nog uitgewerkt worden. Wel is zeker dat de kosten binnen de € 14,25 miljoen voor de bouw van de brug vallen. Er zijn ook andere verkeerskosten, die bedragen € 1,7 miljoen.

De auto-brug is nodig om aan de stikstofvoorwaarden te voldoen. Een omrijdroute via de Prins Clausbrug zou teveel extra stikstof opleveren.

Wethouder Rob Berkhout van Wormerland zei voorafgaand aan de raadsvergadering van 15 september dat hij voor het eind van deze maand nog overleg heeft met collega-wethouder Gerard Slegers (Zaanstad) en gedeputeerde Jeroen Olthof over de zaak. Tijdens de vergadering zei hij dat er nog geheimhouding berustte op sommige stukken vanwege “de opwaardering van de tijdelijke Zaanbrug.”

In een rapport uit 2011 van Goudappel Coffeng werd destijds geschat dat er € 1,7 miljoen voor alle verkeersmaatregelen die nodig zouden zijn bij de vervanging van de Zaanbrug, inclusief een tijdelijke fietsbrug. Volgens de provincie is dat nu anders:

“de 1,7 miljoen die nu voor de verkeersmaatregelen geldt, is exclusief de tijdelijke brug. De kosten voor deze tijdelijke brug vallen nu (samen met nog een aantal verkeersmaatregelen) onder de aanneemsom van de aannemer.”

De Orkaan ging op zoek naar de tijdelijke noodbrug…

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Mj welbedagt

    Ik vind dat dit een gevaarlijke situatie opleverd dit stukje op de zaanweg ligt TE dicht op de bocht van de zaanweg en on overzichtelijk

  • Ron Karrenbeld

    Is bij Conijn naar de Dekamarkt niet n veiligere optie? Moet alleen over de parkeerplaats van Vanilia. Wordt het ook wat rustiger langs de toch al drukke Zaanweg. Bij Mulder wordt het toch wat krap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *