Alles duidt erop dat 2024 het jaar van Het Grote Bouwen wordt in Zaanstad. Aan het eind van 2023 werden er in snel tempo bestemmingsplannen ingediend en goedgekeurd, er werden vergunningen gegeven en de grond werd bouwrijp gemaakt. Op tientallen plekken in de streek vliegen de sloopkogels, draaien kranen, graven de graafmachines en wordt er geheid en gemetseld.

Vandaag: De Rosmolenbuurt in Zaandam voor de tweede keer. Twee weken geleden kwam der Hoveniersstraat al langs en in november schreven we over de komst van de prefab-woningen. Deze week begon fase 2 waarbij weer woningen per boot werden aangevoerd. Fred Wolf maakte de foto’s.

Woningcorporatie Parteon laat nieuwe woningen bouwen aan de Hoveniersstraat in Zaandam. De woning-modules arriveerden via de Zaan, werden in november daar op trailers geladen en voorzichtig naar hun eindbestemming gereden. In de Rosmolenbuurt worden in totaal 95 ‘modulaire eengezinswoningen’ geplaatst aan de Hoveniersstraat, M. Callierstraat, Prof. Struijckenstraat, Koning Williamstraat, Leo XIII straat en Dr. Schaepmanstraat.

Parteon liet eerder weten: “De laatste woningen worden naar verwachting in maart / april 2024 geplaatst” (dat is nu dus begonnen). De woningen worden dit jaar opgeleverd.

Koning Williamstraat

Door Piet Bakker. Hier alles over de Hoveniersstraat bij De Orkaan en bij Parteon. Foto’s: Fred Wolf.