In de ontknoping van het hockeyseizoen zijn de heren van de Kraaien op plek 8 geëindigd in de derde klasse. De dames zagen, zonder zelf te spelen, de kans op promotie kleiner worden. Voor hen staat er nog één speelronde op de kalender.

Ondanks dat ze zelf nergens meer voor speelden hadden de mannen van hockeyclub de Kraaien toch deels invloed op het kampioenschap in de derde klasse. In een uitwedstrijd bij Dopie in Delft werd de laatste wedstrijd van het seizoen met 2-1 verloren. De thuisploeg stond 2e en streed nog om de titel. Dat werd geen Delfts feestje, Westland pakte het kampioenschap.

Bij de dames was het een stuk spannender voor de Kraaien. De Zaanse ploeg was zelf vrij dit weekend maar concurrent Saxenburg speelde een inhaalwedstrijd om in het aantal gespeelde wedstrijden gelijk te komen met de Kraaien. In Woerden won Saxenburg met 1-2. Hierdoor zijn zij de nieuwe nummer 2 in de vierde klasse. Plek 2 geeft recht op promotiewedstrijden en die willen de Kraaien graag halen. Op zondag 16 juni is er nog één speelronde. De Kraaien spelen dan uit bij nummer 8 Strawberries en Saxenburg heeft een schijnbaar makkelijke middag tegen hekkensluiter Thor. De kans op promotiewedstrijden is dus klein voor de Kraaien maar zij geven de hoop nog niet op.

Twee weken geleden sprak een van de aanvoerders, Minke van Wijk, in de Warming up op de Orkaan podcast over het seizoen van de Kraaien-dames en hun wens om te promoveren.

‘We wisten dat het kon. In de eerste seizoenshelft hebben we punten verspeeld waarvan we vonden dat we die niet hadden hoeven verspelen. Ons doel was om te klimmen naar minimaal de derde plek het is mooi dat dat al gelukt is. De tweede plek geeft kans op promotie via de nacompetitie. We hebben zeker de wens om te promoveren. Voorgaande jaren zijn we vaker derde geworden. Promotie is al jaren het doel en nu komt het ineens wel heel dichtbij.

De 4e klasse is de laagste klasse, daardoor zit er best veel verschil tussen de bovenste paar teams en de onderste teams. Zij degraderen ook niet. In de derde klasse is daar meer selectie in geweest. Dat zorgt voor meer uitdagende tegenstanders en het niveau ligt er dichter bij elkaar.’

Het clubgebouw van de Kraaien met op de achtergrond de dames-selectie.

Door: Edwin Kleiss. (Tekst en foto’s) Foto boven: De Kraaien – Heerhugowaard (3-2) op 2 juni j.l.