De vriendelijke waggelaars zullen er geen benul van hebben gehad, maar gisteren en eergisteren werden belangrijke stappen gezet voor de muskuseenden van Oostzaan. 

In de iconische watertoren van Assendelft stelde woensdag (onze favoriete!) Zaannotaris Rik Jacobs de notariële akte op. Stichting Ducktopia bestaat nu officieel! En op donderdag mocht het kersverse bestuur aantreden voor een gesprek met gemeente Oostzaan. Dat verliep hoopvol: er zijn enkele stukken land in beeld binnen het dorp en daar zal welwillend naar gekeken worden. Wel moeten de eenden Ducktopia 1 maart verlaten. 

De eenden op het land gaan op 1 maart naar Drenthe, in februari wordt het teveel aan eenden gevangen (die gaan ook naar Drenthe), zodat er een gezonde en gepaste populatie is daarna.

Voor wat betreft die notariële akte: dat is natuurlijk maar een papiertje, want het echte poten-in-de-modder-werk gebeurt al bijna vijf jaar. De mensen achter de stichting zorgen voor een dier, -mens,- en dorpvriendelijk muskuseenden-beleid in Oostzaan. Doordat ze nu een stichting zijn, is het beter mogelijk om bijvoorbeeld fondsen aan te schrijven voor steun. 

Het kakelverse bestuur: Cor Hottentot, Cindy Hottentot, Sabrina van Raat, Pieter de Vries en Frank Baltus

Door: Merel Kan, de foto boven is genomen in de watertoren bij het ondertekenen van de akte.