Horecabedrijf tijdelijk gesloten na overtreding Wet op de Kansspelen

Afgelopen vrijdag – 18 augustus – heeft gemeente Zaanstad een horecabedrijf in Wormerveer gesloten voor een periode van twee weken. Dit gebeurde op grond van de Wet op de Kansspelen en vanwege het feit dat er tijdens een controle geen leidinggevende aanwezig was.

De gemeente laat weten dat er vorig jaar tijdens een controle werd geconstateerd dat er meer gokautomaten in het horecabedrijf aanwezig waren dan vergund. Op grond van de vergunning mocht het bedrijf 2 gokautomaten hebben staan, maar er waren vier gokautomaten aanwezig. De eigenaar kreeg na de controle tijd om de illegale situatie te beëindigen.

Tijdens de controle die afgelopen juni werd uitgevoerd werd opnieuw geconstateerd dat er 4 gokautomaten aanwezig waren. Daarnaast is geconstateerd dat het horecabedrijf voor bezoekers open was, terwijl er geen leidinggevende aanwezig was. Ook dit is niet toegestaan.

Daarom is er besloten om een last onder bestuursdwang op te leggen en tot het tijdelijk sluiten van het horecabedrijf voor een periode van twee weken.

Tekst: Michel Schermer, Bron: persbericht Gemeente Zaanstad, Foto: Pixabay

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *