In oktober werd de fusie van het Horizon College en Regio College aangekondigd. Vanaf augustus 2024 gaan de twee mbo-onderwijsinstellingen samen verder onder de naam Talland College.De naam verwijst naar wat de gefuseerde organisatie als belangrijkste opdracht ziet: talentontwikkeling van jongeren én volwassenen.

Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuwe huisstijl en een nieuw logo ontwikkeld. Daaraan is een zorgvuldig proces vooraf gegaan. Volgens het persbericht hebben medewerkers en studenten van Horizon College en Regio College én samenwerkingspartners meegedacht. Student Amy Doorn is één van hen.

Ik vond het bijzonder om erbij betrokken te zijn. Dat maak je één keer in je leven mee en het is uniek dat studenten mee mogen denken. Onze mening is serieus genomen en onze feedback is verwerkt in het ontwerp en de naam. De naam Talland College, logo en huisstijl vind ik goed bij ons passen.’

Studenten Amy Doorn (L) en Finn Baas (R)

Tot het nieuwe schooljaar worden de namen Horizon College en Regio College nog gebruikt. Na de zomervakantie van 2024 zal de nieuwe naam Talland College op alle schoolgebouwen staan. Dat zijn in Zaanstad de locaties in Koog aan de Zaan en Zaandam.

Tekst: Redactie De Orkaan, Bron: persbericht Horizon College, Foto’s: Suzanne Dubbeldam