Hugo de Jonge doet Poelenburg

Vanmiddag brengt minister Hugo de Jonge een bliksembezoek aan Poelenburg en Peldersveld.

Onder leiding van burgemeester Jan Hamming en wethouder Harrie van der Laan neemt hij een kijkje in een van de 20 geselecteerde gebieden van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid.

Centraal staat het Pact Poelenburg Peldersveld, waarbij volgens Zaanstad een “langdurige bijdrage vanuit het Rijk nodig is om in deze wijken het verschil te maken.”

De minister bezoekt CBS Kleurenpracht, praat met leerkrachten en jongerenwerkers en met jongeren over de verleidingen van een leven in de criminaliteit. Politiechef van Zaanstad, Sherwin Tjin-Asjoe, vertelt over de criminele netwerken in de wijk en het ‘interventieteam’ gaat in op hoe dat in de dagelijkse praktijk wordt aangepakt.

In het wijkcentrum wordt ook toegelicht waarom aandacht en investeren in mensen loont. Zaanstad: “In de afgelopen 5 jaar zijn bijna 500 mensen uit de bijstand gekomen.”

Door Piet Bakker, bronnen: persbericht Zaanstad, Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid. (Update-foto’s: Sebastiaan Hoek, woordvoerder burgemeester Jan Hamming)

Deel dit artikel:

13 reacties

 • Helma Winter

  Hoevaak moet er nog een minister komen met zakken geld om Poelenburg/perdersveld leefbaar te maken en voor nieuwbouw/renovatie? Waren wij jaren geleden ook al niet aangemerkt als Vogelaar wijk. Geld geïnd en niks eraan gedaan, plan Poelenburg (banken crisis) was geld voor gereserveerd ook weg. Plan naast de moskee gebeurd voorlopig ook niks. Wat dat betreft heb ik geen enkel vertrouwen in wat dan ook voor Poelenburg.

 • Kijk eerst eens eerlijk en oprecht om je heen, dan zie je de verschillen tussen 1965 en 2023 heus wel. Mooie wijk en verbeteringen zijn altijd gewenst, geef die als suggesties dan aan. Bidden mag echter iets doen is nog beter.

  • Helma Winter

   Ik woon al ruim 25 jaar in Poelenburg en heb al van alles meegemaakt van brand tot nieuwbouw tegenwoordig straatracers zowel auto als brommers, maar daar gaat het niet om er komt steeds geld uit het rijk waar wij als poelenburgers Nieks van zien qua verbeteringen zoveel plannen verder en gewoon niks. Desalniettemin zoals ik al zei woon er ruim 25 jaar met plezier maar laten ze doen wat ze zeggen

  • Ria Gijssen

   Wij hebben geprobeert door de jaren heen ons steentje bij te dragen! Wonen zelf al vanaf de jaren 70 in de wijk! Weten dus wat er speelt, wat er speelt vanaf het begin! En dat ideeen inbrengen vaak verspeelde energie is. De reisjes naar het buiteland van de commissies om daar te kijken hoe een Vogelaars wijk aan te pakken dat moest een frisse wind doen waaien……ja het subsidie geld zagen we tussen de vingers wegwaaien!!!
   De straat races zijn tegenwoordig weer een hot item, groepen jeugd die pic nickend in het park de afval over hun schouder wegwerpen het groen in…..ja de prullenbak is spontaan omgevallen.
   En terugkijkend op het woon toewijssysteem , daar is nog weinig van tezien.
   Zolang de regerende hand van Erdogan hier in Poelenburg zo voelbaar blijft zal hier niet echt iets veranderen.

   • Helma Winter

    Precies zo goed verwoord ik woonde er eerst van 1970 t/m 1978 en nu vanaf 1993 of 97 weer.
    In het wijkcomite gezeten maar uitgezet omdat ik te enthousiast was volgen de medemens en ligt ook weer op zijn kop. Ik denk dat wij samen nog wel even zo door kunnen gaan Ria

 • Dirk Marinus Sr

  Gesitueerd tussen de prachtwijk Poelenburg, De Hippert en de Dorsch ligt de Volkstuinvereniging Ons Ideaal met 149 tuinders van allerlei pluimage. A.s. zaterdag bestaat deze groene club 60 jaar…….

 • Joyce Daemen

  PB de plek waar de duiven en de meeuwen terrein gaan winnen.

  • Helma Winter

   Helaas wel ja zolang we ze blijven voer en al het eten over het balkon of galerij blijven gooien dan blijven die duiven en meeuwen komen

 • Rob Wit

  Een glasheldere analyse van Ria Gijssen. Zij beschrijft de geschiedenis van Poelenburg die alleen maar de neergang van leefbaarheid heeft. Voedseldumpingen en racepartijen van jongelui met scooters maar ook bewoners die dure auto’s willen laten zien dat ze maling hebben aan wet en regelgeving. De zoveelste bezoek vsn een minister aan Porlenburg is niets meer dan ; We drinken een glas- deden een plas – en alles bleef zo als het was.

 • Harm Fabriek

  helemaal gelijk rob wit. wat is de wijk poelenburg/peldersveld enorm verpauperd. wat een straatvuil,foutparkeren. en als je daar iets van zegt word je bedreigd. wil er met gierende banden weg maarja woningruil kan niet. alles word tegengewerkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *