IJssalon (IJsboetiek!) aan Zuiddijk

Aan de Zuiddijk 87 – hoek Prinsenstraat – komt ijssalon ‘De IJsboetiek‘. De zaak gaat op 15 april open.

De exploitanten van de IJsboetiek rijden nu in de Zaanstreek (en daarbuiten) rond met de Roze IJsbus.

Eerder zaten Valerie Fashion, huidverzorgingskliniek Dermativa en zorgbedrijf Thuis met Zorg op dit adres. Op Funda wordt de winkel van circa. 80 m2 overigens nog steeds aangeboden voor een huurprijs van € 1.100 per maand

Naast de nieuwe ijswinkel (aan de andere kant van de Prinsenstraat) moet het Golden Zaan Hotel komen. Er tegenover zit de sinds juli 2017 Kaas en Lekkers. Een stukje verder is vorige maand toko Betty’s Dapur geopend. Zuiddijk foodstreet?

Foto boven: Google Streetview 2016. Hieronder het pand (gebouwd in 1908) met een halve natuurstenen gevel in 1961. Het stond een tijdje leeg nadat slagerij Nooij het pand had verlaten. De verbouwing werd stilgelegd vanwege de toepassing van natuursteen in de gevel, dat was kennelijk niet toegestaan. Daarna kwam de bloemenwinkel van Schermer in het pand (foto gemeentearchief).

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Dank jullie wel voor het artikel. Het klopt inderdaar op 15 april openen wij de IJsboetiek powered by De Roze IJsbus op de Zuiddijk 91 haar deuren. Daar gaan we echt Itailaans Schepijs verkopen dus geen roomijs met Italiaanse sferen maar puur en ambachtelijk bereidde Gelato. Dank jullie wel voor het oppakken van het bericht op twitter

 • HA!
  LEKKER!
  Schepijs is overigens een merknaam van banketbakker Schep uit Amsterdam.
  Zat ooit o.a. in de Witte de Withstraat.
  Zwemmen in het Sportfondsebad West, patat mij snackbar Marja onder het poortje door en daarna Schepijs bij Schep.
  Ja Zaandam is ook mooi.
  (Krijgen we dat weer.)

 • Bas

  Mooi nieuws! Adres wordt Zuiddijk 91, niet 87 zoals vermeld in het artikel.

 • Erik Esteie

  Coco records heeft hier ook nog een aantal jaren gezeten

 • marja mandemaker

  Super dat jullie op een vast adres komen.
  Heerlijk ijs en vriendelijke mensen.
  Veel succes.

 • Ben

  Succes met jullie nieuwe zaak! Een aanwinst voor de Zuiddijk. Even iets anders dan een KAPSALON. Misschien nog een koffiezaak erbij een goede bakker. Gaat toch nog iets worden op de Zuiddijk.

 • Arie beukenoot

  Jammer dat zij op de zuiddijk gaan zitten Deze winkeldijk is tentdode opgeschreven
  Deze ijssallon verdient een betere stek en dat voor 1100,- euro per maand???

 • Henk Terol

  En nu nog een goede creatief MKB/detailhandels activiteitenplan voor de Burcht in combinatie met de Zuiddijk. Dan kan er eindelijk een slag worden gemaakt om een aantrekkelijk Stadscentrum winkelgebied worden ontwikkeld. De verpaupering in het Stadscentrum, Rozenhof, Peperstraat, AF S. Lohmanstraat, Klauwershoek en niet te vergeten de Westzijde is van dienaard dat er moeilijk nieuwe kleinschalige retail zich zal vestigen. Door de onmogelijk te betalen huur, projectontwikkelaars???, wordt het Stadscentrum een steeds armer gebied. De winkelnering die bijvoorbeeld op Peperstraat ontstaat, die niet hoort in een zichzelf respecterende Gemeente, die door de politieke partij met milieu als belangrijk onderdeel, en vergelijkt met Maastricht en Haarlem, zou zich moeten schamen. Het autoluw maken van een stadsgebied waar ook aanrijstraten onderdeel uitmaken van een dynamisch winkelgebied. Verpaupering van woon- en winkelpanden is geaccepteerd en zich niet realiseert dat haar enorme investeringen in het Inverdan project op de middellange termijn zich niet gaat terug betalen. De noodzakelijk hogere bezoekersaantallen nu al teruglopen. Wat er in de verkochte panden in de Westzijde nog onbekend is wat er voor winkelactiviteiten daar verwacht mogen worden. Bij een flink aantal ondernemers in de aanloopgebieden, na het autoluw maken van het winkelgebied, de klantenhoeveelheden met de logische dalende omzetten als gevolg van Gemeentebeleid sluiting en goed ondernemerschap negatief wordt beïnvloed. Het kan toch niet zo zijn dat het argument als ondernemersrisico wordt gebruikt om deze ondernemers uit te leggen, HET IS JULLIE PROBLEEM. En deze Gemeente wil graag nieuwe bedrijven en werknemers werven in de genoemde MaakZaanstad gebieden als Hembrug en Achtersluispolder en doorgroeien naar 200.000 inwoners. Wat te denken van oriëntatie door nieuwe inwoners dat het Stadscentrum voldoende aantrekkelijke eigenschappen bevat dat dit misschien wel mee gaat wegen in wel of niet vestiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *