De liefde voor het hardlopen stroomt hem door de aderen en hij kan absoluut niet stilzitten. Melchert Kok was in 1986 de snelste op de 1500 meter indoor en traint nu atleten om zichzelf te overstijgen. De KNVB heeft hem zelfs uitgekozen om de scheidsrechters aan de top looptraining te geven.

In de Orkaan podcast hoor je een interview met Kok over zijn werk in de winkel voor hardloopbenodigdheden, bijzondere klanten, adviezen voor beginnende renners en de professionalisering van de sport. ‘Het materiaal is ook veel beter dan vroeger.’

Afscheid

In september nam Melchert Kok op zijn 65e verjaardag afscheid van RunX, de winkel in hardloopbenodigdheden waar hij met veel plezier en met zijn jarenlange ervaring in de sport mensen hielp.

De winkel mist hij wel zegt hij in de podcast waarin hij wordt geΓ―nterviewd door Orkaankracht Edwin Kleiss. Soms komen er klanten binnen die wel wat advies kunnen gebruiken zoals de zaterdag voor de Dam tot Damloop toen veel onervaren mensen nog even snel hardloopschoenen kwamen kopen om mee te doen aan de 16,2 kilometer.

De orkaan podcast is te beluisteren via Soundcloud, Spotify en alle podcast apps.

De podcast met Melchert Kok

Door Edwin Kleiss.