De gemeente Zaanstad heeft vrijdagmiddag coffeeshop Green Heaven aan de Czarinastraat gesloten. Voor de coffeeshop was geen vergunning aangevraagd of afgegeven. 

De eigenaar toonde wel een vergunning voor het vestigen van een coffeeshop ter plaatse, maar die bleek vals.

Uit het persbericht:

‘De politie heeft het valse document in beslag genomen. De sluiting is voor onbepaalde tijd.’

Zaanstad heeft op dit moment drie legale coffeeshops: Squad aan de Parkstraat (naast de Bullekerk), Headlines aan de Rozengracht en Moonlight aan de Czarinastraat 34 (Green Heaven zat aan de overkant op nummer 37).
Meer zijn er volgens het huidige coffeeshopbeleid van de gemeente niet toegestaan.

Terechte sluiting? 
Op Facebook wordt verontwaardigd gereageerd omdat de Green Heaven van de eigenaren van Moonlight zou zijn ter vervanging van de huidige shop. Wij hebben spraken kort met de eigenaar, die bevestigt dat Green Heaven de Moonlight zou gaan vervangen en stelt dat voor zover hij weet de vergunning in orde is. Hij laat het er niet bij zitten en onderneemt maandag actie, bijgestaan door zijn advocaat.

Op onze vraag aan de gemeente ‘Klopt het dat de eigenaar van Moonlight de Green Heaven wilde starten ipv Moonlight?’ kregen wij het antwoord dat ze niet meer kwijt willen dan wat er in het persbericht staat; ‘hier blijft het bij voor nu.’

Wordt vervolgd dus.

Green Heaven

De melding van de illegale coffeeshop zou zijn gedaan door medewerkers van Straattoezicht.
Hier vind je ons Wiet-dossier