Op donderdag 8 februari houdt het project ‘Aanpak Verkeersdruk Thorbeckeweg – N516 (AVANT) open huis met een infomarkt bij kanovereniging De Geuzen in Poelenbrug.

De aanpak van de Thorbeckeweg is één van de grootste projecten in Zaanstad voor de komende periode. De kruising met de Wibautstraat wordt een tunnel, benzinestations wordt verplaatst of verdwijnen, zijwegen worden afgesloten, en komen nieuwe busbanen en een nieuwe fietsbrug en fietstunnel om de route van en naar Oostzaan te vereenvoudigen.

Aannemer Boskalis en het projectteam van AVANT zijn aanwezig om de planning, fasering en ontwerpen toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Doel van AVANT is het verbeteren van de doorstroming voor het wegverkeer en de fietsers en het verkorten van de reistijd van het openbaar vervoer op de Thorbeckeweg – N516. De onderdoorgang op het kruispunt Vijfhoek (Thorbeckeweg/Wibautstraat) is waarschijnlijk de belangrijkste aanpassing.

Aannemer Boskalis is op dit moment bezig met het ontwerpen van onder andere de verschillende bouwwerken in het project, zoals de onderdoorgang Vijfhoek en de fietsbrug Ambacht. In deze fase vinden er ook al voorbereidende werkzaamheden langs de weg plaats. De hoofdwerkzaamheden starten in de tweede helft van 2024.

Bewoners, bedrijven en de omgeving kunnen zich ook via website www.thorbeckeweg.nl, de nieuwsbrief, inloopspreekuren en via de Projecten-app van Boskalis informeren.

Tijd: 19.00 – 21.00 uur. Locatie: Kanovereniging KV de Geuzen, Geuzenpad 1, 1504 NZ Zaandam. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar het mag wel: thorbeckeweg@zaanstad.nl.

Op 7 maart gaat ook het nieuwe publieksinformatiepunt op de parkeerplaats bij het Vijfhoekpark open. Wekelijks op donderdag van 13.00 -16.00 uur is daar inloopgelegenheid.

Door Piet Bakker. Bron: persbericht Thorbeckeweg. Foto: De Orkaan.