Op woensdag 17 april om 20.00 uur wordt er in de Zuidervermaning een informatieveavond georganiseerd over het aanwezige vliegverkeer in Westzaan en omgeving. ‘Voor iedereen die meer wil weten over het vliegverkeer van en naar Schiphol.’

De avond wordt gevuld met 4 sprekers: Maartje van der Helm, General Manager Performance & Development bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), zal uitleggen hoe LVNL het vliegverkeer begeleidt, welke vliegtuigen over de Zaanstreek vliegen, en hoe LVNL volgens haar bijdraagt aan het verminderen van geluidshinder voor bewoners. Kees Boef, directeur Corporate Affairs bij Schiphol Group, zal de acht speerpunten bespreken voor een schoner, stiller en beter Schiphol, en een betere balans met de leefomgeving nastreven.

Wil Spaanderman, bewonersvertegenwoordiger in de Maatschappelijke Raad Schiphol, zal ingaan op de rol van dit nieuwe adviesorgaan en zijn positie daarin. En onze eigen Wessel Breunesse, wethouder Milieu, zal namens de gemeente spreken over de positie en invloed op Schiphol en het vliegverkeer boven Zaanstad.

Westzaan ziet ze vliegen!

Deze avond vormt de afsluiting van het thema “Westzaan ziet ze vliegen!” Dit kan natuurlijk op verschillende manieren worden geïnterpreteerd, zoals vogels, insecten en vliegtuigen. In de afgelopen maanden is er aandacht besteed aan al deze aspecten. Bovendien is er een expositie van vogelfoto’s te zien tot 17 april.

Voor wie dacht dat de informatieavond gratis zou zijn, heeft het mis. Een kaartje kost 7,50. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Vragen kunnen ook van tevoren worden gemaild naar programma@zuidervermaning.nl.

Door: Nick Boeske (De Orkaan). Info: persbericht programmacommissie Zuidervermaning. Foto: programmacommissie Zuidervermaning.