Intertoys te koop

Speelgoedketen Intertoys is te koop aangeboden door eigenaar Michiel Witteveen (Mirage Retail Group). Vier jaar geleden kocht Witteveen de keten na een faillissement.

Diverse vestigingen werden in 2019 gesloten, onder andere die in Assendelft en Wormerveer. De vestiging in Koog aan de Zaan (Woudt) en Krommenie (Kef) gingen door maar voor Krommenie viel het doek in 2020. In Zaandam is Intertoys gevestigd aan de Gedempte Gracht.

Intertoys is diverse keren van eigenaar gewisseld in de laatste jaren. Eerder werden de winkels samengevoegd door de toenmalige eigenaar Blokker met die van Bart Smit en Toys XL. In Zaandam betekende dat het einde van de vestiging aan de Westzijde.

Voormalige eigenaar Blokker is nu ook eigendom van Mirage. Ook Blokker wordt verkocht, net als dochteronderneming BCC. BCC ging al eerder weg uit Zaandam.

Volgens het FD moet Intertoys (220 vestigingen) ongeveer € 70 miljoen kosten. Eigenaar Witteveen wil dat niet bevestigen.

Lees hier meer over Intertoys.

Door Piet Bakker. Bronnen: NOS / FD en eerder nieuws op De Orkaan. Foto: Google Streetview (Intertoys Gedempte Gracht, Zaandam).

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Dries bugger

    ja het gaat fantastisch met de economie. en vooral de detailhandel in de straat blijft
    tanende.. wel jammer want de intertoys aan de gedempte gracht is een mooie zaak en er staat zo leuke enthousiaste jonge dame altijd. maar ja, de jeugd speelt nauwelijks meer met speelgoed. Tiktok en youtube is wat het is nu..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *