Ismail Ilgun over mediacircus: “niet de beste beurt”

Gister om 6 uur ’s avonds plaatste Ismail Ilgun – de vlogger wiens YouTube-video’s aanleiding gaven tot de nu landelijk gevoerde Poelenburg-discussie – zijn laatste bijdrage online: “Het Ware Gezicht Van De Media! Fakers – HoodVlog #32

Ismail zegt over de bijdrage aan de talkshow van Jeroen Pauw dat “we niet de beste positieve beurt achtergelaten hebben… maar ik ga niet zeggen dat we het slecht hebben gedaan.”

“Blijf gewoon jezelf, we hebben te veel emotie getoond, we hadden rustiger moeten blijven.”

De film laat een deel van de confrontatie met het “irritante” PowNed en andere vertegenwoordigers van de pers zien.

Gisteravond al 23.719 weergaven, kijk zelf (17 minuten en 9 seconden):

Deel dit artikel:

38 reacties

 • Lighty

  Geen geld, maar wel honger, pit, pit, pit, je weet toch.
  Broeders maar niet van dezelfde moeder.

  En bij die moeders en andere opvoeders zijn mijn gedachten.

  Je zal je kroost, of je pupil zichzelf zo ten schande zien maken, zijn eigen glazen zien ingooien voor nationale tv.

  Al die moeite, voor niets?
  Laten we hopen dat er ergens nog een werkgever en een meisje is, die het met ze proberen wil.

 • H

  Bij de gemeente hulp gezocht omdat ik door het werken met Asbest opgekomen ben voor mijn rechten, en daar door gepest. De gemeente heeft het beloofd en ook op papier gezet, en ons aan het lijntje gehouden. Onder tussen zijn maatschappelijk werk van de werkgever die klanten lokt voor stichting MEE,voor mijn vrouw huiselijk geweld opgemaakt, 24 uurs begeleiding en CIZ indicatie.
  Zo is geprobeerd haar uithuis te plaatsen,(huiselijk geweld is fraude omdat er geen sprake van is) diverse keren is zij meegenomen waar ook de politie aanwezig was en medeplichtig aan fraude. Politie is zelfs woordvoerster geweest om het in goede banen te leiden(strafbaar). Ik kon geen aangifte doen.
  Daarom zijn deze mannen mijn helden. De lafheid van de politie die bij mij getoond is omdat ik alleen ben en nergens hulp kan krijgen.

 • zogoed

  Jammer dat de werkende voor zulke figuren opdraaien.

 • L.

  Probeer je te verplaatsen in die jongens. Als men je jaar in jaar uit uitkotst is het klaar. Dit is het verdedigingsmechanisme in de mens.
  Je kan je sociaal gewenst gedragen en proberen jezelf aan te passen, maar als men je al niet moet vanwege je uiterlijk….ja, dan krijg je dit soort taferelen.

  Wij Nederlanders moeten eerst leren om ons onbevooroordeeld te gedragen tegenover etnische minderheden én dan pas zullen wij positiviteit terugkrijgen. Actie-reactie.

  En als onze minister president deze jongens n.a.v. gefilterde beelden tuig van de richel genoemd, wakkert dat nog meer aan bij die jongens. Dat is niet slim van de president, omdat hij zogenaamd voor het hele volk spreekt. Dit is zeker niet zo, omdat ik denk dat toch een heleboel mensen deze jongens enigszins begrijpen.

  Ga er in hemelsnaam naar toe en vraag als volksvertegenwoordiger aan deze jongens wat er nou werkelijk aan de hand is. Ook deze jongens zijn onderdeel van de maatschappij en hebben het recht goed vertegenwoordigd te worden.

  Rutte wil opnieuw gekozen worden als president om het geld én daarom kraamt hij nu stoere taal uit. Op het moment dat hij is herkozen, dan zien we, een in slaap gesukkelde slapjanus, die ons keer op keer weer teleursteld. Wij zouden iemand als obama moeten hebben met veel Charisma. Rutte heeft totaal geen uitstraling.

  Als wij juist een president zouden hebben die groepen aan elkaar zou kunnen binden, dan zou het een stuk beter met Nederland gaan.

  Jammer allemaal

  • MDB

   Ik lees helaas niks terug over de ouders van dit soort jongeren. Ik denk echt dat een groot gedeelte van dit probleem ook bij het tekort schieten van ouders ligt, en in dat geval maakt het helemaal niet uit of je bij een etnische minderheid hoort. Veel ouders hebben ervoor gekozen om in een ander land dan hun moederland hun kinderen groot te brengen, dan heb je dus de zware taak om ze bij te staan in de strubbelingen die daar bij komen kijken. Heel veel ouders doen dit geweldig, kijk maar naar het aantal hoog geschoolde meisjes uit deze wijk bijvoorbeeld. Maar de ouders van dit groepje jongeren schiet gewoon danig tekort.

   • Broekjevol de 3e

    Dit laat gelijk zien hoe triest het eigenlijk lijkt gesteld is. Het ligt altijd aan een ander.
    Een beetje als met het buurthuis dat weg is en terug moet komen. Dat het weg is juist omdat ze er bijna niks heel hielden en er spullen verdwenen door mensen uit de zelfde groep wordt eventjes terzijde geschoven.
    In mijn ogen, en gelukkig in de ogen van meer mensen, moet je zelf zorgen dat je iets verdient. Niet eisen en er naar vanuit gaan dat je iets verdient.
    En als je de racisme kaart wilt trekken speel dat in ieder geval dan goed. Als je dit soort figuren zich zo ziet gedragen dan gaan mensen zich terecht afvragen waar dat vandaan komt.

  • Jeffrey Boersma

   Ze hebben het recht verspeeld om mee te doen in de maatschappij in mijn mening. Ik heb een rotjeugd gehad echt waar en meerdere mensen zoals ik maar heb me altijd respectvol gedragen tegen iedereen. Deze jongens zijn uit op rottigheid en ze geven echt geen niks om wat je denkt van ze.

  • Nico

   Beetje te gemakkelijk, uw reactie is puur een soort misplaatst politiek betoog tegen toevallig nu een Rutte die eindelijk de juiste benaming durft te ventileren over een kleine opruiende rel schoppende groep jochies ( want hoe volwassen ben je als je met een groepje een raadslid thuis gaat opzoeken en haar interview onderbreekt met flauwekul? ).
   Ooit hebben een groep mariniers en welwillenden ‘ de Dam ‘ schoongeveegd van hang jongeren van ons nationaal monument, ik ben nu 65 y.o maar mijn handen jeuken om met dat zelfde groepje eens het plein bij Vomar schoon te vegen, dit soort moet men hard aanpakken; ouders hebben al jaren geen controle meer, drugs handel en andere louche zaakjes financieren hun rondhangen, allemaal Golfjes en nep Louis Vutton kleding; tuig van de richel? nou eerder een grote hoop stront!

  • LO

   Ik stel voor dat deze jongens in Turkije op politiewagens springen. Krijgen ze vast veel begrip en ieder geval gratis logies. En zijn de slapjanussen in Nederland een paar jaar van ze.

  • JanWillem

   Het ligt allemaal aan de anderen. Ja hoor…. Door naïeve mensen zoals jij zal het probleem in stand blijven…

  • Willemsen

   “Probeer je te verplaatsen in die jongens. Als men je jaar in jaar uit uitkotst is het klaar. Dit is het verdedigingsmechanisme in de mens.”
   Hebben die gasten dat op de tv gezegd? Zelf heb ik ze daar met geen woord over gehoord. Als dat zo is dan moeten ze ook met wat bewijsbaar materiaal komen. Maar mag dan ook bewijs worden geleverd over de rottigheden die gasten hebben uitgehaald. In ieder geval ligt van dit laatste al heel wat bewijs op tafel. Misschien moet je je verplaatsen in degenen die veelvuldig (over)last hebben van die gasten.

  • Meneer L, ik ken genoeg jonge lui die uit Turkije en zeer succesvol zijn en hard willen werken, maar overal heb je uitschot, nou dit tuig is nog erger

  • Lange

   Dus wij als Nederlands geboren bevolking zijn het nu schuld dat wij dit gedrag , van deze jongens moeten gaan toloreren ?
   Mijn moeder zou me mijn kop eraf hebben geslagen als ik mij vroeger zo zou hebben gedragen …
   Doe je ogen eens open en kijk eens goed naar de beelden die worden gemaakt ….

  • Rob

   Beste L.

   Ik lees bij jou o.a.:

   “Wij Nederlanders moeten eerst leren om ons onbevooroordeeld te gedragen tegenover etnische minderheden”

   Ik kan daarin een eind met je meegaan. Ik ben zelf getrouwd met een vluchteling uit Azië en heb een zoon met een – nu ja – “kleurtje”. Dat er sprake is van discriminatie in Nederland, op straat, bij de politie en op de arbeidsmarkt kan ik beamen.

   Een groot deel van de Aziatische Nederlanders (Chinees, Vietnamees, Cambodjaan) is vluchteling en begint met een enorme achterstand in de samenleving en op de arbeidsmarkt.

   Het overgrote deel van de Turkse en Marokkaanse Nederlander is echter hier geboren en heeft dezelfde rechten en kansen gehad als alle andere Nederlanders.

   Toch zie ik in de filmpjes Turkse en Marokkaanse Nederlanders die klagen over achterstanden, respect eisen en de schuld vooral bij anderen leggen.

   Aziatische Nederlanders pakken de weinige kansen die ze krijgen, ze werken of studeren keihard, ondanks tegenwerking, ondanks discriminatie. Ze eisen geen respect, ze eisen geen buurthuis, ze terroriseren geen woonwijken en ze bedreigen geen gemeenteraadsleden.

   Vraag je eens af waarom we dit soort discussies altijd voeren over Marokkaanse of Turkse Nederlanders en zelden of nooit over één van die vele andere groepen migranten die we in Nederland hebben.

 • Ger

  Beste L,

  Zorg er dan voor dat de mensen je niet uitkotsen.
  Maak gebruik van de mogelijkheden die je geboden worden, doe er iets mee,

  Koester je eigen cuoturele waarden maar val daar anderen niet mee lastig. En gun de anderen ook eigen hun cultuur.
  En als je de keuze maakt om hier te wonen repecteer dan in ieder geval de waarden en normen van het land.
  Wil je dat niet of lukt dit je niet, verhuis dan.

  In de vlog is er een jongeman die zich broeder noemt en Erdoganstrijder. Die Poelenburg claimt als zijn buurt en dus verwacht dat wij zich aanpassen en zijn waarden en normen. Dacht het niet!

  Tijd van pamperen en kopjes thee drinken is voorbij.

  Aanpakken graag. En ook respons graag van de Turkse gemeenschap die door deze nitwits te schanden worden gemaakt.

 • Kees Bakker

  Intelligente accenten

 • Marcel

  Gordels dragen in de auto dat hoeft niet? Ze zullen nooit in zien wat niet getolereerd word, want zij denken hét te zijn, hét te gaan maken, en zo zijn er veel in Nederland toegelaten…

 • Peter

  Deze jongens zijn de aandacht niet waard, ruil ze alsjeblieft met een paar Albanese criminele gelukszoekers … Die brengen nog meer goeds met zich mee dan deze domme gasten

 • Jan-Willem

  Minderwaardigheidscomplexen leiden tot geldingsdrang.
  Afschuwelijk dit. Altijd heeft de ander het gedaan.
  Hand in eigen boezem? Echt niet!
  Zo worden mensen gehersenspoeld…
  Net zoals Wilders zijn volgers hersenspoelt.

 • Broekjevol de 3e

  Mooi stukje van RTV NH. Kijk zelf en bedenk dan eens of dat een betere manier van communiceren is dan dat ze bij Pauw deden.

  http://www.rtvnh.nl/nieuws/191542/raadslid-gentimideerd-door-hangjongeren-poelenburg-tijdens-interview%3C

 • Jacop

  Ismail Ilgun en trawanten zijn eigenlijk enorme zielige lafbekken (het liefst blijven ze zo anoniem mogelijk door zonnebrillen op te zetten maar wel een grote bek). Een raadslid bezoeken en te intimideren is buitengewoon laag bij de grond en zeer onaangepast. In ieder geval weet nu iedereen hoe hij zich gedraagt en hoe hij eruit ziet en wat voor type het is. Flink aanpakken dit soort gasten! Voorlopig kunnen ze blijven klagen dat ze nergens echt aan de bak komen, alleen dolgedraaid rondjes lopen in hun zelf gecreëerde kooi van maatschappelijke isolatie is wat hun rest. Zielig!

 • Ger

  Je zou toch denken dat als je zoveel commotie veroorzaakt je een stapje terug doet. Zoniet onze poelenburgse Ismail.
  Vanmorgen haalde hij zelfs het journaal.

  Het fragment waarbij hij inbreekt gedurend een interview is tenen krommend.
  Even een spiegel voorhouden, stel hij voert een interview en wordt op dezelfde wijze onderbroken door bijvoorbeeld iemand van rtvnh. Ik ben er van overtuigd dat we dan een college over respect etc zouden krijgen.

  Nogmaals veel respect voor Juliette Rot. Maar er zijn grenzen dit gaat veel te ver.
  Waar blijven lokale instanties, turkse gemeenschap, ouders, iman etc.

  Aanpakken !!!

 • DSA

  Waar blijft de politie? Die jongeren staan toch gewoon op video terwijl ze een raadslid bedreigen, pak ze dan ook op! Zo laat je ook gewoon zien dat zulk gedrag geen consequenties heeft. Als een goedwillende burger door rood fietst of te hard rijd met zn auto staat de politie meteen klaar om m af te straffen, maar dit soort tuig doet de politie helemaal niets aan.

 • ans

  Ik begrijp niet waarom hier nou zo een heisa van gemaakt wordt..

  Mensen bestempelen als crimineel,terrorist en tuig van de richel, nee daar maak je vrienden mee.

  Alsjeblieft, stop met angst en haat zaaien, dit lokt alleen maar meer negativiteit op.. (zoals een hakenkruis op de vomar)

  Treurig word ik hiervan.

 • Peter

  Ans waarom zou je vrienden met dit tuig willen worden? Daar gaat het juist fout hier in Nederland , hier willen we iedereen blij maken en met iedereen vriendjes zijn… Dat gaat niet, het is tuig… Aan pakken zo hard mogelijk, helaas kan dat zelfs niet in een land wat zoveel regels heeft als Nederland , waarschijnlijk krijgt de agent die zijn wapenstok eindelijk een kapot slaat een zo een leeg hoofd een hogere straf dan al die vloggende poepzakken samen krijgen voor de overlast die ze veroorzaken.

  • ans

   Als iets mijn neus uitkomt is het de uitspraak: Aanpakken zo hard mogelijk..

   Denk eens na met wat je zegt. Wat impliceer je hiermee.

   En excuses als ik dit niet goed heb begrepen, er staan wat spelfouten in je reactie.. Maar wat is dat voor een rare situatie die jij schetst. Een persoon die iemand met zijn wapenstok kapot slaat die een hogere straf zou krijgen dan personen die overlast veroorzaken.. Ja, ik mag toch hopen van wel ja.

 • Peter

  Wat stoort Je aan hard aan pakken? Dat is de enige manier waar deze jongens naar luisteren… En misschien ben ik niet zo hoog opgeleid als u mevrouw ans en Staan er misschien spelfouten in mij. Teksten, uw onnodige kleinerende opmerking daarover daar over incasseer ik graag hoor als dat u beter laat voelen.

  Ik ben een aantal keer richting die woestijnlanden uitgezonden geweest en ze luisteren alleen maar naar de sterkste , en als onze politie niet mag optreden met harde hand zullen ze deze altijd blijven uitlachen, of denk je serieus dat een taakstraf, een boete of paar nachtjes cel deze kneuzen afschrikt? Ja ik hoop dat de eerste de beste die weer iemand van zijn fiets slaat een paar wapenstokken breekt met zijn kaak.

  Ik hoop dat u nooit te maken krijgt met dit soort terreur ,of dan gaat u zeker veel kopjes thee drinken met de daders ?

  • ans

   In het kort:

   Wat mij stoort daaraan is dat mensen veel dingen roepen maar geen idee hebben waar zij nou eigenlijk mee bezig zijn. Denk jij echt dat de zogenaamde sterkste de anderen zullen doen zwijgen? Jij denkt dat ‘oorlog voeren’, zoals jij het stelt, ‘het probleem’ zal oplossen?

   Ik ben er van overtuigd dat de oplossing niet zit in straffen. Dus in antwoord op jou vraag, taakstraf, boete, nachtjes cel, nee ik denk niet dat dat een oplossing is. Maar zeker, ten zeerste, ben ik er fel op tegen, dat de overheid zijn machtsvertoon (lees: geweld) inzet om mensen tot zwijgen te brengen. Dan heb je pas een probleem om handen. Jij heb het er maar over dat deze jongens moeten luisteren, echter proberen zij iets aan de kaak te stellen, waar wij naar zouden moeten luisteren..

 • Peter

  Haha echt types als jij hebben ervoor gezorgd dat dit land vol zit met slachtoffers .. Geloof dat we wel klaar zijn met luisteren en juist de overheid moet zijn monopolie op legaal geweld tonen… Nu laten ze andere geweld en intimidatie gebruiken om hun probleem Duidlijk te maken?! Dus onschuldige mensen moeten maar slachtoffer worden omdat deze jongens te graag “gangsters” willen zijn…

  Ik vind dat geweld dan maar de oplossing moet zijn, en dat de overheid haar kracht moet laten zien en dus grover geweld gebruikt dan in dit geval strijders van Erdogan …. Lijkt me als je deze man aanhangt je niet tegen wat geweld kan zijn van de overheid toch…

  Ik ben wel van mening dat de overheid dit moet doen en niet de burgers die het spuug zat zij

  Ow en als ik ergens ervaring mee heb is het wel geweld en oorlog en ik weet dondersgoed waar ik het dus over heb helaas… Jij ook?

 • Erik Esteie

  Wat mij enorm stoort is dat er regelmatig gesproken wordt over het terug sturen naar hun eigen land(en dan praat ik niet speciefiek over de commentaren hier)

  Hoe wil je in godsnaam nederlanders terug sturen naar hun eigen land? met een retourtje?

  Deze jongens zijn hier geboren en zijn net zo goed nederlanders als iedereen!

  • Broekjevol de 3e

   Dat zijn volgens mij inderdaad ondoordachte kracht termen. Maar ook dat komt ergens vandaan, zeker als het geen enkeling betreft.
   Nu zijn er mensen die vinden dat straffen niet helpt en vinden dat je moet kijken naar de oorzaak maar dat zou je dan ook bij deze groep mensen moeten doen.
   Maar naar mijn inziens is dat te laat. Zodra er dingen gebeuren zoals in de diverse filmpjes te zien zijn en er voldoende getuigen zijn ia het toch duidelijk dat er een grens overschreden is er en moet worden opgetreden.
   Of moeten wij groepen gaan pappen en nat houden en individuele mensen wel straffen?

 • Peter

  Hoe Nederlands ben je als je jezelf in de eerste plaats Turk noemt? Erdogan strijder zegt te zijn? En waarschijnlijk dubbel paspoort, en als
  Je op de man af vraagt waar hun hart legt het antwoord Turkije waarschijnlijk is…

  Sorry maar dan is het een mooie oplossing om ze , ik dit soort types niet terug te sturen maar wel weg te sturen naar het land waar ze zo van houden en naar de president waar ze “strijders” voor willen zijn.

  Opgeruimd staat netjes

 • Paul Witzand

  Burgemeester blijkt nu in oktober afscheid te nemen. Ze liet dit liever aan haar opvolger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *